Prenumeration med Rörstrand premie

En tidningsprenumeration med en premie från Rörstrand är ett mycket populärt val både bland tidningsentusiaster och porslinsentusiaster. Rörstrands tidlösa design har varit populär i svenska och nordiska hem sen 1700-talet och fortsätter att vara det nu under 2000-talet. Flera av Rörstrands populära serier, som Swedish Grace, Mon Amie och Ostindia, finns som premie med en prenumeration på en tidning eller ett magasin.


rörstrand

Vad innebär en tidningsprenumeration med Rörstrand premie?

En prenumeration på ett magasin eller en tidning med en premie från Rörstrand innebär att man får en gåva från Rörstrand tillsammans med tidningen man börjar prenumerera på. Tidningsprenumerationen brukar vara i mellan ett par upp till sex nummer, men det finns förstås prenumerationer som varar kortare tid och längre. Man kan se det som ett välkomsterbjudande, några nummer av en ny spännande tidning tillsammans med en vacker porslinsgåva från Rörstrand. Men man behöver förstås inte vara en helt ny kund för att ta del av en prenumeration med premie, det går bra att vara en återkommande kund också. Det viktiga är att man väljer just en prenumeration med en premie. 

Tidningsprenumerationen och premien från Rörstrand erbjuds till ett mycket bra pris, i de flesta fall kostar premien inte något extra. Du får alltså hem stilrent porslin från Rörstrand men betalar bara för tidningsprenumerationen.

I vissa fall går prenumerationen på tidningen automatisk över till en tillsvidareprenumeration, då kan du fortsätta njuta av tidningens reportage och innehåll så länge du vill. Om du vill börja prenumerera på en annan tidning eller avsluta din prenumeration av en annan anledning är det bra att komma ihåg att göra det innan prenumerationen förlängs. Du får förstås din premie oavsett om du förlänger din prenumeration eller inte. 

Vilka tidningar och förlag erbjuder prenumerationer med premie?

Tidningsmarknaden är stor i dag, och många av de populäraste titlarna erbjuder prenumerationer med en gåva eller premie.

Porslin från Rörstrand som gåva

Det finns flera olika magasin som erbjuder en premie från Rörstrand tillsammans med en prenumeration. Magasinen byter förstås premier regelbundet, men om man letar efter just en premie från Rörstrand ska man leta bland magasin med fokus på inredning, hem, mat, livsstil och design. Det är även bra att hålla koll på magasin och tidningar som ofta erbjuder en gåva från Rörstrand om man är ute efter en specifik serie. De betyder nämligen regelbundet ut sina premier, även från Rörstrand.

Titlar som ofta har premie från Rörstrand är till exempel Allt om mat, Lantliv, Allt i hemmet, Gård & Torp och Hem & Antik. Nya titlar med en premie från Rörstrand kan självklart dyka upp, så det är bra att hålla koll.

Premier från Rörstrand

Rörstrand erbjuder flera av sina populära serier som premie tillsammans med en prenumeration på ett magasin eller en tidning. Exempel på populära serier man kan få som gåva är Swedish Grace, Mon Amie, Ostindia Floris och Ostindia. 

Rörstrand har anor från 1700-talet i Sverige och är idag ett av de äldsta porslinsvarumärkena i Europa. Under lång tid tillverkades allt porslin och alla produkter från Rörstrand i Sverige, först i Stockholm, sen Göteborg och till slut Lidköping. Sen 2004 tillverkas dock allt porslin utomlands – men den fina klassisk designen består förstås. 

Serviser från Rörstrand är omåttligt populära i svenska hem. Många känner igen det vackra blå blommönstret på Mon Amie-serien, de gröna snirkliga växterna på Gröna Anna, den stilrena designen på Swedish Grace och de vackra små blå blommorna på Ostindia. Rörstrand tillverkar design-porslin av hög kvalitet som förgyller vilken måltid eller fika-stund som helst. 

Kollektioner från Rörstrand som är extra populära som premie tillsammans med en prenumeration är Swedish Grace, Mon Amie, Ostindia Floris och Ostindia. Att prenumerera på en tidning som erbjuder en gåva från Rörstrand är alltså ett perfekt tillfälle att utöka sin servis eller påbörja sin samling. 

Rörstrand Swedish Grace som premie

Swedish Grace är en av Rörstrands absolut populärastes serier med porslin. Designen är stilren och klassisk och lanserades redan 1930. Swedish Grace kallas även Nationalservisen. Serien har haft en rad olika designer under åren, men den har alltid en klassisk och elegant dekor som passar in i de flesta hem. Formgivaren Louise Adelborg stod för den allra första designen av Swedish Grace, och har sen ritat ytterligare 21 dekorer. 

Swedish Grace säljs idag i en mängd olika färger, allt från klassisk vit till ljust blå, grå och mintgrön. De vackra färgerna ger en möjlighet att vara kreativ med sin dukning eller anpassa porslinet efter övrig bordsdekoration eller inredning. 

Swedish Grace Winter som premie

En populär variant av Swedish Grace är Swedish Grace Winter. Designen på servisen känns igen från den klassiska Swedish Grace-serien men dekoren påminner om vinterkvällar framför brasan, julbord med familjen och snötäckta trädgårdar. De vita faten är dekorerade med vackra snöflingor, granbarr och mistlar i en enkel men julig design. 

Swedish Grace Winter är en serie porslin som bara säljs under vinterhalvåret, och samma sak gäller för serien som premie. Om du är ute efter en premie med Swedish Grace Winter så håll utkik under oktober till december.

Rörstrand Mon Amie som premie

Serien Mon Amie från Rörstrand är för många en riktig svensk klassiker. Servisen formgavs av Marianne Westman 1952 och är lätt att känna igen på sina färgstarka blå blommor mot vit bakgrund. Serien har varit omåttligt populär och Rörstrand valde att lansera den på nytt 2008 för att fira Westmans 80-årsdag. 

Mon Amie är en porslinsserie som ligger varmt om hjärtat för många svenskar och idag ingår den i Nationalmuseums utställning Den moderna formen 1900-2000. Det är alltså en riktig svensk klassiker som kommer att fortsätta leverera i många generationer till. 

Rörstrand Ostindia som premie

Porslinsserien Ostindia från Rörstrand känns lätt igen på den luftiga designen och de vackra blå växterna som klär tallrikar, koppar, skålar och tekannor. Serien har blivit framröstad som århundradets servis av det svenska folket – det säger kanske en del om seriens popularitet och genomslag. 

Ostindia formgavs av Nils Lundström 1932. Lundström fick inspirationen till serien av en skärva från en porslinstallrik från Kina som hittades när lasten från ett skepp bärgades. Skeppet hade förlist under 1700-talet, och flera hundra år senare blev en del av skeppets porslin en av Rörstrands populäraste porslinsserier. 

Precis som Mon Amie så ingår även Ostindia i Nationalmuseums utställning Den moderna formen 1900-2000. 

Den klassiska Ostindia-servisen finns även i svart, vilket ger den tidlösa designen en modern och lyxig twist. De svenska hemmen förnyas ständigt och Rörstrand och Ostindia förnyas tillsammans med dem. 

Rörstrand Ostindia Floris som premie

Ostindias omåttliga popularitet har lett till att Rörstrand valt att utvidga serien. 2012 kom Ostindia Floris, porslin med ett tätt blått bladverk som sprider ut sig över tallrikar och muggar. Ostindia Floris formges av Anna Lerinder och Caroline Slotte och beskrivs av Rörstrand som Ostindias rebelliska småsyskon. 

Serien är formgiven på 2010-talet vilket betyder att den är anpassad efter dagens vardag och matvanor. Den är utvidgad med ett par nya delar och något modernare former, men det är fortfarande tydligt att den ingår i den anrika Ostindia-familjen. 

Vanliga frågor och svar om prenumeration med Rörstrand premie

Vilka serier från Rörstrand kan man få som premie med en månadstidning

Ofta brukar det vara någon av de populäraste serierna som Ostindia, Swedish Grace eller Mon Amie.

Vilka tidningar erbjuder premie med Rörstrand?

Magasin och tidningar byter regelbundet ut sina premier i olika perioder men exempelvis många inredningstidningar, livsstils- eller matmagasin brukar kunna erbjuda Rörstrand som premie.

Är porslinet från Rörstrand en svensk design?

Ja, Rörstrand började sin tillverkning i Sverige redan på 1700-talet och är idag ett av de äldsta porslinsvarumärkena i Europa.

Vilken serie från Rörstrand är populärast?

En av deras populäraste serier är Swedish Grace. En klassisk och stilren serie som lanserades 1930 och kallas även för Nationalservisen.

Vad heter Rörstrands porslinsserie med blå blommor på vit bakgrund?

Det är serien Mon Amie som är formgiven av Marianne Westman. Det är en serie som många svenskar uppskattar som en svensk klassiker.