Läsa tidningar på nätet

Wype Tidningar Online

2 månader gratis! Spara pengar! Läs så mycket du vill!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Dagens Industri

Digitalt format! Första tre månaderna till pangpris!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 29 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Readly

Prova en månad utan kostnad!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Ztory


Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Det är som en kiosk på nätet. Förr tog vi en promenad för att köpa tidningen eller så passade vi på att slänga ner den i vagnen när vi ändå var och handlade. Glömde man så struntade man ofta att åka tillbaka för det var krångligt. Idag så löser man det problemet med internet. Skulle katastrofen vara ett faktum att Bamse till lillebror ligger kvar i affären, Hemmets Journal till mamma eller ett bilmagasin till pappa så går det att fixa via hemsidor.

Testa tidning på nätet

Eftersom första månaden ofta är gratis så går det fint att testa innan man bestämmer sig om det är något man vill ha. Kanske man gillar pappersupplagan och vill ha den. Men ett abonnemang på en tidning på nätet är smidigt i många situationer. I dag så sjunker upplagorna och om tidningarna ska överleva i någon slags form, så är tjänster som detta en nödvändighet. Och de flesta håller nog med om att det är toppen när man åker på semester eller sitter på en buss till faster som bor långt borta.

Läsa tidningar på nätet

Vilka tjänster finns det?

Readly

Readly
En av de större tjänsterna online är Readly. Fördelen med denna sajten är de har inte bara svenska tidningar. Här hittar man tidningar på 17 olika språk och i skrivande stund erbjuder Readly över 3 300 olika magasin och tidningar till läshungriga kunder världen över. Sajten har inte så många år på nacken, i 2012 föddes idén när grundaren Joel Wikell var på semester med sin familj på Cypern.

Företaget som håller till i Växjö lanserades i 2013 och har idag kontor i Storbritannien, Tyskland och USA. Planer på ytterligare expansion finns.Ett abonnemang på Readly kostar 99 kronor i månaden och då kan man läsa så mycket man vill ur alla tidningar som sajten erbjuder. Det är ett svårslaget erbjudande och gillar man att läsa och vill testa så är första månaden gratis. Fördelen är tillgängligheten till obegränsat med tidningar. Nackdelen kanske kan vara att tiden på nät ökar ytterligare, det pratas idag om att minska tiden på sociala medier och dataspel. Frågan är då om detta räknas in. Knappast, att läsa online är en helt annan sak.

Ztory

Ztory
En svensk läs tjänst online är Ztory. Skillnaden med denna sajten är att här hittar man bara svenska tidningar. Men för de allra flesta så funkar det fint. Urvalet är rikligt och med ett abonnemang här så kan man läsa obegränsat. Denna sajten lanserades i 2014 och visionen om att satsa även i utlandet ska de genomföra genom att sälja den tekniska plattformen till andra områden i världen.

Det är en trevlig och snygg sajt man landar på och ett stort plus är alla barnböcker som finns på sajten. Det kan ibland rädda läsningen för barnen på kvällen för många föräldrar. Här kan man prova på i 14 dagar kostnadsfritt. Inget att förlora med andra ord.

Flipp

Flipp
Tidningsappen Flipp ägs av Egmont publishing som har kontor i Solna i Stockholm. Och det säger sig själv att de hoppar på trenden som ett av de största tidskrift förlagen i Sverige.  De ingår i Egmont Media Group som även jobbar med filmproduktion. De erbjuder första månaden gratis och ingen bindningstid.

Snygg app med över 40 tidningar i olika kategorier och absolut ett alternativ för den som vill ha en tidning online. En informativ QA sida som svarar på frågor som om det går att lasta ner innehållet och om det går att printa ut. Snygg sajt från ett företag som vet vad de gör.

Finns det då några nackdelar?

Fördelen är tillgängligheten till obegränsat med tidningar. Nackdelen kanske kan vara att tiden på nätet ökar ytterligare, det pratas idag om att minska tiden på sociala medier och dataspel. Frågan är då om detta räknas in. Knappast, att läsa online är en helt annan sak.

Smidigt med tidningar på nätet

Det är smidigt och det ska inte stickas under stol med att köpa lösnummer i affären eller kiosken kan fort bli en dyr affär om det är flera tidningar i veckan som är av intresse. Det har forskats en del på om strålningen från mobilen och plattor kan vara farlig. Men tekniken går framåt även där, det finns strålningsskydd att köpa och det kan vara en bra investering för den som gillar att läsa online.

Detta må vara upp till var och en och vill man veta mera om detta så går det som vanligt att hitta massor av info på nätet om detta. Vi drar slutsatsen att fördelarna är fler än nackdelarna, välkommen online. Passa på att skaffa din tidning på nätet!