Matkassar – Skaffa rätt matkasse

Linas Matkasse

Störst aktör! Många bra erbjudande!

Välj själv

Ingen bindningstid

Från 429 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Middagsfrid Matkasse

Stort leveransområde! Prova på-pris! Bra utbud!

Välj själv

Ingen bindningstid

Från 525 kr
LÄS MER & BESTÄLL

GI – Boxen Matkasse

Färdiglagade rätter! Daglig kostcoachning!

Välj själv

Ingen bindningstid

Matkomfort Matkasse

Lättlagade mat! Bra råvaror!

Välj själv

Ingen bindningstid

Från 960 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Smakbox Prenumerationsbox

Just nu 10% rabatt

månadsvis

Ingen bindningstid

från 199:- kr
LÄS MER & BESTÄLL

Ecoviva Matkasse

Prova på-erbjudande! 100 kr rabatt!

Välj själv

Ingen bindningstid

Från 859 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Better Feast


Välj själv

Ingen bindningstid

Från 599 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Årstiderna matkasse

Alltid 100 % ekologiskt

Välj själv

Ingen bindningstid

från 209 kr
LÄS MER & BESTÄLL

HelloFresh Matkasse

Välj recept själv!

Välj själv

Ingen bindningstid

Från 343 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Hemköp Matkasse

Stort sortiment!

Välj själv

Ingen bindningstid

Från 49 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Mathem.se Matkasse

Stort sortiment!

Välj själv

Ingen bindningstid

Från 95 kr
LÄS MER & BESTÄLL

City Gross Matkasse

Mycket prisvärd! Stort utbud! Flera olika kassar!

Välj själv

Ingen bindningstid

Från 399 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Coop Matkasse

Stort urval av matkassar!

Välj själv

Ingen bindningstid

Från 449 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Träningsmat


Månadsvis

Ingen bindningstid

Att prenumerera på en matkasse är en smidig och mycket populär tjänst som underlättar vardagen för många. Det passar dig som vill laga god mat från grunden och som vill få en varierad kost och prova något nytt men som vill slippa planera och inhandla det som behövs. Det är enkelt att beställa och du får den levererad hem till dörren. Det finns matkassar anpassade efter flera olika behov och hushåll och det finns även möjligheter att göra egna anpassningar.

Vad får du och hur påverkar detta matkostnaderna?

Varje matkasse levereras med matvaror och tillhörande recept för att göra din vardag enklare. Matvarorna är väl beräknade för att räcka till de medföljande recepten samtidigt som inget är tänkt att bli över och du minskar på så sätt även matsvinnet! Följer du recepten noga så kommer du inte heller att glömma kvar något i kylskåpet.

Laga mat från grunden med en matkasse

Tack vare denna genomtänkta planering så kan matkostnaderna bli billigare med att prenumerera på en matkasse än att själv gå och handla i affären till veckans alla måltider. Räkna också med att du kan spara eventuella bensinkostnader. Du undviker att småhandla, impulsköp eller onyttigheter som annars kan råka slinka ner i din korg eller kundvagn. På så sätt så kan detta även vara ett alternativ som underlättar för din hälsa.

Fler positiva effekter är att du slipper både köa och att bära hem alla varor vilket kan vara särskilt viktigt för dig som inte kan transportera dig. Det bästa med matkassar är att du kan spara tid, pengar och samtidigt få varierad mat genom att prenumerera på en matkasse.

Anpassa och välj själv veckans middagar

Även om det finns många alternativ att välja bland alla matkassar så kan det ibland vara svårt att hitta de som passar perfekt för just dig och din familj. Hos flera leverantörer har du möjligheten att själv kunna byta ut vissa middagar eller att helt skapa din egen veckomeny. Anpassningar fungerar bra att göra ofta eller bara enstaka gånger.

Familje- och barnkassar

För familjer är familje- och barnkassar väldigt populära då de sparar tid på idéer, planering och själva inhandlingen. Dessa matkassar innehåller ofta mycket populära maträtter som är uppskattade av de flesta barn och recepten är anpassade för barns känsliga smaklökar. En prenumeration på en barnkasse eller familjekasse ger mer tid för familjen. De allra flesta företag som levererar matkasse har en barnkasse och ett grundkoncept med att erbjuda en familjekasse.

Matkassar för snabblagade middagar och delvis färdiglagade

Har du väldigt lite intresse i att laga mat eller har ont om tid så finns det särskilda matkassar med snabblagade middagar och en del har delvis färdiglagade måltider. Då passar denna typ av matkasse perfekt för dig och din familj!

Glutenfria och laktosfria matkassar eller vegetariska måltider

Glutenintolerans och laktosintolerans är så pass vanligt idag att alltfler företag som levererar matkassar erbjuder glutenfria och laktosfria matkassar. Det är verkligen bra att matkasseföretagen har anpassat sina matkassar som har bekymmer med olika former av allergier.

Vill du äta lite mindre kött eller är vegetarian så finns det även alternativ för dig. Det finns matkassar med helt vegetariska måltider och även matkasse som innehåller blandade måltider med övervägande vegetariskt.

Fruktkasse

En fruktkasse kan du beställa hos flera leverantörer antingen istället för en matkasse eller som ett tillägg. Denna matkasse är som namnet avslöjar full med olika goda frukter!

Spara pengar mat

Spara pengar på att beställa mat på nätet

Man måste inte vara snål för att vilja spara ett par kronor här och där. Det är sunt bondvett skulle nog de allra flesta säga och de flesta av oss tänker också till lite när det kostar mer än det smakar. En av de allra största posterna i budgeten är maten. Det trillar ner massor av reklam i postlådan, om man nu vill det, och butikerna konkurrerar med att ge oss de bästa priserna.

Vi handlar som oftast i en närbutik eller stormarknad och det kan med lite smart tänk sparas många kronor. På senare tid så har nog också de allra flesta fått med sig att mat kan beställas på nätet och på det sättet kan man spara tid och pengar. Det kan kanske vara så att en del butiker på nätet är mer en service grej till familjer för att hjälpa dem att spara tid. Maten kommer på dörren från olika leverantörer, och visst är det smidigt, men kanske inte det billigaste alternativet.

Finns det då alternativa butiker på nätet där man kan spara pengar? Ja det gör faktiskt det, och för en barnfamilj till exempel kan det vara prat om tusenlappar i månaden. Det är dumt att inte ta vara på den chansen och här så delar vi med oss av ett par bra sajter som är värt ett besök.

Matsmart

Vi måste bara börja med Matsmart. Detta är en sajt som det lönar sig att besöka i vart fall en gång i månaden, kanske varanna vecka med för att inte gå miste om de bästa dealen. För er som inte har besökt Matsmart sin sajt så kommer nog första gången att bli en positiv överraskning. Det handlar inte bara om priserna här utan deras tänk om att inte slänga mat borde fler ta efter. Det slängs alldeles för mycket mat i världen idag och den överproduktion som existerar idag borde få alarmklockorna hos de flesta matproducenter att ringa högre än någonsin.

Väl inne på Matsmart sin sajt ser man att det finns mat i olika kategorier som är nedsatt i pris upp till 90%. De allra vanligaste dealen ligger på runt 50% och halva priset är mer än generöst. Hur klarar då Matsmart att erbjuda sina besökare så billig mat? Jo de tar över den maten som en butikerna inte får sälja på grund av till exempel datum. Det kan också vara att det har producerats för mycket av en vara eller att en förpackning ska bytas ut.

En matkasse som i butiken kan kosta 1000 kronor kan man om man hittar riktigt bra deal få för runt 250 kronor. Då kan man till och med kosta på sig att få det levererat till dörren. Det kostar en 50-lapp extra mot att hämta paketet på posten. Detta är bra och en livräddande sajt för många med lite tajt ekonomi.

Megafynd.se

Här har vi en annan liknande sajt och även här kan man som kund fynda mat och dryga ut kassan till annat. Här är det också överskott från grossistverksamhet som ger kunder möjlighet att handla till löjligt låga priser. Det lönar sig alltid att titta inom här och finns inte det som man är på jakt efter i butiken så är det ju ingen skada skedd. Bättre lycka nästa gång. Det kan löna sig att handla på sig ett litet lager på en gång. Är det en populär vara lär den försvinna från lagret ganska så fort då det ofta är prat om tillfälliga partier.

Megafynd är en trevlig sajt som ser ut att ha bra omdöme från kunder. Nu vet vi att omdömen kan fejkas ganska så lätt. Men vi utgår ifrån att det inte har blivit gjort det här och rekommenderar er att testa. Kanske finns din favorit i butiken till ett kraftigt reducerat pris. Vi kan nämna att har du ett konto på Refunder så får du i tillägg till billiga varor 2,85% återbäring när du handlar här. Lycka till i jakten.

Att tänka på

Gör det till en vana. Det handlar om att lägga om sina köpvanor och inte bara fynda en enstaka gång. Det finns de som sparar ihop till en härlig semester på detta sättet. Det är så viktigt idag att få en liten paus i vardagen, och om en sådan enkel sak som att tänka smart när det gäller mat, ja då är det bara att köra igång.

Är du fortfarande inte övertygad eller har du svårt att välja?

De flesta leverantörer erbjuder ett prova på pris så att du enkelt kan testa om konceptet är något för dig och du kan med ett prova på pris hitta din favoritmatkasse som passar dig bäst. Det finns otroligt många företag som levererar matkassar och varje företag har många alternativ att välja mellan så det kan verkligen vara svårt att bestämma sig för vilken som är bäst. Några exempel på populära matkassar med ett urval av deras matkassar är:

Linas matkasse

Linas matkasse
Hos Linas matkasse kan du välja bland flera olika alternativ som Barnfamilj, Veg & Flex, Inspiration, Supersnabba, Lättlagade med flera. Linas Matkasse har varit igång i flera år och har vunnit flera fina priser för sina välkomponerade matkassar!

Ecoviva

Ecoviva
Ecoviva erbjuder ekologiska matkassar som gluten- och laktosfri, vegetarisk, vegetarisk gluten- och laktosfri matkasse och några fler alternativ. Detta är ett bra alternativ när du vill skaffa dig en matkasse som bara innehåller alla de nyttigheter som finns tillgängliga.

Citygross

Citygross
Citygross har Familjekassen, Billiga kassen, Bamsekassen, Glutenfria familjekassen, Laktosfria familjekassen, Viktväktarkassen, Vegetariska viktväktarkassen, Snabba viktväktarkassen, Laktosfria viktväktarkassen med flera. Numera är Citygross en stor leverantör av matkassar över hela landet!

Middagsfrid

Middagsfrid
Middagsfrid har matkassar som Barnkassen, Vegokassen, Flexitariankassen och Snabba kassen. Middagsfrid har arbetat med matkassar under flera år och växer hela tiden vad gäller både sortiment och kunder!

Hello Fresh

Hello Fresh har matkassan som man kan anpassa själv efter tycke och smak. Varje vecka har de ett bibliotek av recept, upp till 18 stycken, som man kan välja på för att sätta ihop sin egen matkasse.

Hemköp

Hos Hemköp kan du plocka ihop dina egna favoritvaror ur butikens stora sortiment. Om du behöver lite extra inspiration har de fliken ”Köpklara recept” där du kan välja ut ett middagsrecept och lägga hela ingredienslistan i varukorgen med ett klick.

Simple Feast

Simple Feast har vegetariska och veganska matkassar. Välj familjekassen Family Feast eller den lite mer experimentella kassen Season Feast. Du får tre ålder för en vecka för upp till fem personer.

En matkasse är verkligen ett bra sätt att skaffa sig en enklare vardag. Du får hjälp att planera vardagsmaten på ett smart och enkelt sätt med en matkasse. Jag kan personligen gå i god för att min vardag blev mycket enklare vad gäller matlagningen med en matkasse som levereras hem! Skaffa en prenumeration på matkasse du också och njut av en enklare vardag!

Better Feast

Better Feast erbjuder matkassar med färdiglagade rätter som bara behöver värmas i mikrougn eller ugn, vilket sparar mycket tid varje dag. Välj bland familjelådan, vardagslådan eller någon av matkassarna för viktminskning.

Du får en bra variation på rätter för en varierad kost och beroende på vilka behov du och din familj har. Det finns flera olika rätter att välja från varje vecka. Alla maträtter är komponerade av dietister och professionella kockar och allt tillagas i Better Feasts egna kök, för att spara tid åt kunderna.

Vanliga frågor och svar om matkassar

Blir det billigare att prenumerera på matkassar än att själv handla?

Ja, det finns stora möjligheter till att det blir billigare eftersom måltiderna är noggrant planerade för att minska matsvinnet. Det blir ju också ofta så att det lätt kan slinka ner något extra i vagnen eller korgen när du handlar.

Kan man skapa en egen veckomeny med matkassar?

Många leverantörer erbjuder möjligheten att skapa egna veckomenyer utifrån det utbud på recept som finns.

Finns det matkassar för snabblagade måltider?

Mycket av affärsidéen hos många leverantörer bygger på att det ska gå snabbt och enkelt att laga mat. De flesta måltiderna för veckodagarna går ganska snabbt men det finns även speciella matkassar inriktade på riktigt snabba måltider. En del har även delvis färdiglagade rätter.

Kan man prenumerera på matkassar när man äter glutenfri eller laktosfri mat?

Ja, många erbjuder även laktosfria och glutenfria matkassar eftersom dessa problem är så vanliga idag.

Vilka matkassar är bäst?

Det är mycket individuellt vilken matkasse som är bäst. Läs mer på vår sajt om de matkassar vi presenterar där så hittar du din favorit som passar dina önskemål bäst. På sajten hittar du Linas matkasse, Ecoviva, City Gross, Middagsfrid och fler andra.