Vin – Prenumerera på Vin

 

Har du ett stort intresse för viner, vill upptäcka nya favoriter eller bara önskar du lära dig mer? Då kan vi rekommendera en vinprenumeration! Genom att prenumerera så får du bra viner som är utvalda av experter levererade hem till din dörr. I vissa abonnemang får du även information om sorterna samt recept på passande maträtter. Unna dig ett nytt, gott vin varje månad!

 

Enkelt och lagligt att prenumerera på vin

 

Det är mycket enkelt och smidigt att prenumerera på vin och dessutom helt inom lagens ramar. Skatter, moms och andra avgifter behöver du inte vara rädd för att åka på, utan det tar företagen som levererar ditt vin hand om.

Med ett enkelt klick beställer du det abonnemang du vill ha och får hemlevererat dina viner varje månad eller kvartalsvis. Genom en prenumeration har du fina möjligheter att varje månad upptäcka nya spännande favoritviner på rekommendationer av utvalda vinexperter.

 

Upptäck nya favoritviner med en vinprenumeration

 

 

 

Fri frakt hem till dörren – slipp gå till Systemet

 

Att få ta del av noggrant utvalda viner av experter är ett utmärkt sätt att upptäcka nya favoriter från någon av världens främsta vinodlingar och ett säkert sätt att göra middagsbjudningen lyckad.

Men låt oss inte sticka under stol med att det finns ännu en stor fördel med vinprenumerationer, nämligen att du slipper ta dig till ett Systembolag och köa för att få ditt vin.

Det är en alldeles särskild vardagslyx att kunna få sitt utvalda vin levererat till dörren. Dessutom sparar det tid som du istället kan lägga på att läsa på om olika druvor eller drömma om vinresor till Toscana.

 

 

Vinprenumerationer med hemleverans – vilka finns att välja mellan?

 

Idag är det inte något konstigt med att prenumerera på matkassar via nätet och få dem hemlevererade, så varför skulle vinet vara ett undantag? Detta har flera företag och privatpersoner insett, och därför finns det nu ett flertal olika sajter att vända sig till för att starta en vinprenumeration.

Beslutet om vilken av sajterna du bör välja lämnar vi åt dig. Det vi dock kan säga är att samtliga företag som erbjuder vinprenumerationer har kvalitet och noga utvalda sortiment som ledord, vilket bör betyda att för dig som tycker om vin av finare kvalitet så kommer du att bli nöjd oavsett vilket av företagen du väljer.

På sajterna hittar du också viner som inte finns tillgängliga på Systembolaget, utan som du annars skulle ha behövt åka till Italien, Chile, Spanien eller Frankrike för att hitta.

Låt istället något av de här företagen ta dig närmare vingårdarna:

 

 

Vinoteket med Vinboxen

 

Vinoteket

Hos Vinoteket kan du prenumerera varje månad på Vinboxen som är utan bindningstid och du kan enkelt meddela om du vill hoppa över någon månad. De utvalda vinerna som skickas hem till dig passar alltid till säsongen. Du får aldrig samma sorter två gånger men det går smidigt att göra extra tilläggsbeställningar om du har hittat ditt favoritvin.

Det finns tre olika sorters vinboxar att abonnera på:

  • Röda vinboxen
  • Vita vinboxen
  • Blandade vinboxen

Varje box går sedan att välja i olika prisnivåer. I din box medföljer praktisk information om sorterna om hur de smakar och vilken mat som passar till varje vin.

 

 

Svenska vinbolaget

 

Svenska vinbolaget

En vinprenumeration från Svenska vinbolaget levereras kvartalsvis med viner utifrån säsong och som är utvalda av sommelier. Vinlådorna innehåller sorter av hög kvalitet och ofta är det prisbelönta viner. Det går även utmärkt att prenumerera på dina favoritviner. Det finns två olika paket, nämligen Premiumpaketet och Prestigepaketet som har olika prisnivåer.

 

 

Xwine

 

Xwine

 

Hos Xwine har du möjligheten att upptäcka nya viner en gång per kvartal. De flesta sorterna finns inte på systembolaget utan är unika för Xwines kunder. Du kan enkelt pausa abonnemanget och smidigt byta till andra prenumerationsalternativ. Det finns fyra alternativ att välja mellan:

  • Vinbondens lilla vinprenumeration
  • Vinböndernas exklusiva vinprenumeration
  • Vinböndernas premium vinprenumeration
  • Vinböndernas utvalda vinprenumeration

 

 

Vinlådan

 

Vinlådan

 

En prenumeration från Vinlådan ger dig var tredje månad ekologiska viner som har minimalt med tillsatser och är från småskaliga vinodlingar. Varje låda är anpassad för årstiden och det medföljer en så kallad vinmeny med fakta och recept till varje sort samt information om vingårdarna, de som arbetar med vinet och hur det framställs. Du abonnerar utan bindningstider och kan enkelt pausa eller avsluta prenumerationstjänsten.

 

 

Winefinder

 

Winefinder

Winefinder levererar varje månad vinboxar som är anpassade efter säsongens mat. Vinabonnemangen är utan bindningstid och det är enkelt att meddela om du vill göra en paus eller avsluta abonnemanget. Det finns flera olika vinlådor, bland annat:

  • Naturvinslådan
  • Ekologiska lådan
  • Husvinslådan

 

Ingen bindningstid på vinprenumerationer

 

Kanske kommer det av någon outgrundlig anledning en dag då du faktiskt får nog av att få kvalitetsviner levererade hem till din dörr. Då kan du vara trygg med att en vinprenumeration från de företag vi listar här på Prenumeration.se inte har någon bindningstid eller på annat sätt kommer att göra det svårt för dig att säga upp din prenumeration.

Givetvis har du också leveransgaranti och rätt att byta defekta flaskor om du skulle ha sådan otur.

Nu vet du mer om vin och prenumerationer av vin samt vinboxar. Det är riktigt roligt att få en box, låda eller ett par nya vinflaskor varje månad. Prenumerera på vin genom att gå till leverantörerna som vi rekommenderar lite extra längst upp här på sidan!

 

Vanliga frågor och svar om prenumeration på vin

Vad ingår i prenumerationer på viner?

Förutom att få hem spännande viner utvalda av vinexperter kan det också ingå information om vinerna samt recept på passande maträtter. En del av vinerna som erbjuds genom dessa prenumerationstjänster kan inte köpas på Systembolaget.

Är det lagligt att prenumerera på vin?

Ja, prenumerationen är helt enligt gällande lagar. Det tillkommer heller inga extra kostnader för exempelvis skatt, moms och liknande.

Hur ofta får man vinerna hemskickade?

Beroende på vilket abonnemang du väljer kan vinerna levereras varje månad eller kvartal.

Vad finns det för tjänster med prenumerationer på viner?

Vi kan bland annat nämna Vinoteket, Svenska vinbolaget, Vinlådan och Winefinder som vi berättar mer om inne på vår sajt.

Vilken vinprenumerationstjänst är bäst?

Det går inte att säga generellt vilken som är bäst eftersom det är individuellt. Läs mer om de olika prenumerationerna på viner här, vad de erbjuder och se vad som passar dig bäst.