Dagstidningar online – Tidningar på Internet

Wype Tidningar Online

Prova 1 månad gratis

Månadsvis

Ingen bindningstid

Readly

Prova 6 veckor fritt!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Dagens Industri

Digitalt format! Första tre månaderna till pangpris!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 29 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Dagens Nyheter

Helg eller alla dagar.

Välj själv

Ingen bindningstid

Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Idag är det lika vanligt att läsa dagstidningar på nätet som att köpa pappersupplagan i butiken eller kiosken. Och visst är det smidigt att logga sig på en sajt på bussen, tåget eller kanske i fikapausen på jobbet för att få med sig de senaste nyheterna. De allra flesta dagstidningar i vårat avlånga land erbjuder sina läsare en möjlighet att prenumerera på tidningen på nätet och det kostar ofta mindre än att köpa pappersupplagan.

Dagstidningar online

En del dagstidningar släpper till vissa artiklar gratis och det går att läsa det viktigaste, men för att få hela innehållet så måste det till en prenumeration. Andra tidningar är helt låsta och det går inte att läsa någonting om man inte betalar för det. Det har satsats en hel del på digital publicering de senare åren då de tryckta tidningarna minskar i upplagor,

Då måste nytänk till och en av de senare erbjudanden som har tillkommit är att det går att prenumerera på en tidning och få tillgång till flera andra. En sorts tidningarnas spotify. Detta kommer absolut att växa de kommande åren!

Vilka dagstidningar erbjuder prenumeration online?

Många dagstidningar går att köpa i hela landet, som till exempel Expressen, Aftonbladet och Dagens nyheter. Dessa riktigt stora tidningarna går det oftast att läsa utan en prenumeration, men en del artiklar är låsta och det handlar ofta om så kallade plusartiklar. Det är lite som den extra bilaga som finns på helgerna med bra läsning i många spännande ämnen. De stora tidningarna har självklart en bredare publik och deras artiklar täcker också nyheter från utlandet.

Lokala varianter

Andra dagstidningar är mer lokala. Det kan vara Enköpings posten, Hallands nyheter eller Ölandsbladet för att nämna några få. Lite beroende på var i landet vi bor så är det också intressant att läsa lokala nyheter. De lite mindre tidningarna erbjuder precis som de större sina läsare att logga sig på och läsa det allra senaste nyheterna online. I skrivande stund så finns det runt 100 olika dagstidningar i Sverige och de är en viktigt del av journalistkårens kanaler att få ut nyheter till oss läsare. De allra minsta tidningarna, kurirer och till exempel metro är oftast gratis att läsa.

Erbjudande för nya kunder

Den allra vanligaste prenumerationen startar med ett erbjudande till nya kunder. Det är vanligt att nya kunder får första månaden antingen gratis eller för en krona. Sedan så betalar man prenumerationsavgiften månadsvis. Det kostar från runt hundra kronor till ett par hundra i månaden beroende på vilken dagstidning som är aktuellt att läsa. Ibland så går det också att välja vad man är intresserad att läsa i en tidning, då till olika kostnader.

Kanske så erbjuder tidningen extra service som att flera personer kan logga sig på ett konto. Det kan också vara lite extra kul som korsord eller nyhetsarkiv och det kostar då lite mer än en vanlig prenumeration. Ett tips är att titta på vad de olika tidningarna har för erbjudanden innan man bestämmer sig för en prenumeration.

Vad kan vara bra att tänka på?

Det kostar att läsa nyheterna. Vi har tillgång till tidningar från hela Sverige online och det ger oss möjligheter som bara för ett par år sedan kunde vara krångligt att få till. Bodde man i Småland och flyttade till Lappland så ville man kanske fortsätta att läsa om hemtrakterna. Då fick man ofta be någon att skicka tidningen i posten till dig.

Idag så loggar vi oss på och kan njuta nyheterna hemifrån oavsett var i världen vi befinner oss. Så vad kan vara bra att tänka på när man ska välja tidning. Det kan bli lite dyrt att prenumerera på flera stycken. Fundera först på hur ofta ditt hushåll läser en tidning. Är det varje dag så är det nog mest valuta för pengarna att välja en dagstidning som ges ut varje dag. I mindre orter så kommer kanske tidningen bara en gång i veckan, men prenumerationen blir eventuellt billigare.Då kan man kanske unna sig två olika prenumerationer.

Fördelar och nackdelar

Som med allt annat så finns det fördelar och nackdelar med att prenumerera på en tidning online. En stor fördel är att var vi än befinner oss så är tidningen alltid med oss. Vi läser tidningen i en solsäng på Gran Canaria. Sedan så är det oftast billigare med en prenumeration än pappersupplagan.

Nackdelen med tidningar online är inte så många. Det skulle i så fall vara ett ostabilt nät eller ett eventuellt strömavbrott som gör att nätet försvinner. Idag så går det i rasande fart och tillgången till information kan ibland kännas överväldigande. Kan för mycket information vara dåligt? Och har olika tidningar olika åsikter? Den frågan lämnar vi åt ödet och satsar på att de allra flesta kan sålla i den oändliga ström av information och nyheter som finns på nätet idag. Skaffa din tidning online redna idag så kan du njuta av lite god läsning på nätet!

Vanliga frågor och svar om dagstidningar online

Kan man prenumerera på alla dagstidningar online?

De allra flesta dagstidningar, även lokala, erbjuder prenumeration online idag.

Kan man gratis prova en prenumeration på dagstidning online?

Ja, en del erbjuder en eller flera gratis månader i samband med att man beställer en ny prenumeration. Ofta får man inte ha varit prenumerant på den tidningen på ett tag.

Vad är fördelarna med onlineprenumerationer på dagstidningar?

Den största fördelen är att du kan läsa tidningen var du vill så länge du har tillgång till en smartphone, surfplatta eller dator. Väljer du dessutom endast digital prenumeration och skippar papperstidning blir ofta prenumerationen billigare.

Vad finns det för tjänster för att prenumerera online på dagstidningar?

Bland annat finns det de populära Dagens Nyheter och Dagens Industri men även sidor som samlar alla prenumerationer som Tidningskungen och Tidningsbutiken. Läs mer om dessa inne på vår sajt!

Finns det tjänster där man kan prenumerera både på dagstidningar, ljudböcker och andra tidningar?

Ja, vi kan rekommendera Wype, Ztory och Readly som vi nämner på vår sajt.