Streamingtjänster – bästa utbudet och gratis provperioder

Allente TV-abonnemang


Månadsvis

12 månader
från 279 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Telenor tv-abonnemang

Köp Apple TV 4K till rabatterat pris!

Månadsvis

Ingen bindningstid
Från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Max

HBO och Discovery!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Viaplay

Prova gratis i 2 veckor! Stort utbud! Sport! Barn! Serier! Filmer!

Månadsvis

Ingen bindningstid
0 (149) kr
LÄS MER & BESTÄLL

TV4 Play


Månadsvis

Ingen bindningstid
från 0 kr
LÄS MER & BESTÄLL

SkyShowtime


Månadsvis

Ingen bindningstid

SF Kids Play

Första 2 veckorna gratis! Bra och brett utbud!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Hayu

Gratis provperiod

Månadsvis

Ingen bindningstid

Förr var vi hänvisade till att följa tv-tablån, gå på bio eller hyra film när det var något speciellt vi ville se. Hade man tur kunde det också sändas en repris av favoritprogrammet, vilket kändes som en sällsynt andra chans. Vi kan lugnt konstatera att det inte längre ser ut på det sättet. Istället har tv-serier och film blivit mer lättillgängliga än någonsin. 

Streamingtjänster- se på tv och film när du vill

Se på tv och film när du vill

Idag tar vi för givet att kunna se exakt vad vi och när vi vill, oavsett om det är mitt i natten eller på bussen på väg till jobbet. I och med smart-tv:n intåg har streaming dessutom blivit en sömlös upplevelse, där det är lika enkelt att välja sina favorittjänster direkt med fjärrkontrollen, som att bläddra mellan tv-kanaler.

Olika typer av streamingtjänster

Antalet streamingtjänster har verkligen exploderat de senaste åren – både fullt lagliga och sådana som ligger lite i gränslandet för vad som är lagligt. Det är dock ännu inte olagligt för dig som tittar att streama från en sida som inte är inom lagens råmärke, men det finns många fördelar med att istället betala för en tjänst.

Bland annat så slipper du jobbig reklam och störningar i uppspelningen. Dessutom riskerar du inte heller att få virus på din dator när du väljer legitima betaltjänster. Kvaliteten på ljud och bild är också i toppklass bland tjänster som Netflix, Max, TV4 Play och Viaplay, med möjlighet att se innehåll i 4K-upplösning.

Hur fungerar streaming?

Vad är det då som gör att streaming över huvud taget funkar? Vi ska inte gå allt för djupt in på teknikaliteter, utan nöjer oss med den enkla förklaringen. Streaming är kort och gott en signal som överförs digitalt från källan till din enhet (dator, mobil eller smart-tv). Signalen finns som en datafil på källan, men när den överförs omvandlas den till ljud och bild och du kan njuta av underhållningen.

Det finns många fördelar med detta system. Dels har film, musik och tv-serier aldrig varit mer lättillgängliga och dels behöver du inte hitta plats för förvaring av massor av dvd-filmer och cd-skivor hemma. Du har med andra ord ett massivt bibliotek av all världens underhållning ett knapptryck bort, utan att det tar upp någon plats i ditt vardagsrum över huvud taget.

Vilken streamingtjänst är bäst?

Vi tänker inte gå in på att försöka utse en ensam streamingtjänst till herre på täppan. Dels beror det på att innehållet i de olika tjänsterna ständigt förändras och det är svårt att förutse var nästa The Sopranos eller Game of Thrones kommer att dyka upp (att båda serierna i vårt exempel är HBO-serier är en ren slump, vi lovar).

En annan sak som gör det klurigt att utse en ensam vinnare bland streamingtjänsterna är att vad är bäst är så subjektivt och beror helt och hållet på vad du personligen gillar för typ av innehåll. Det finns tjänster som riktar in sig på smalare film från hela världen, samtidigt som det finns tjänster som fokuserar på amerikanska dokusåpor.

Sportälskaren kommer högst troligen att utse en tjänst som erbjuder just sport till sin favorit, medan serie- och filmfantasten väljer en annan, och så vidare.

Idag håller dessutom gränssnitt och uppspelningskvalitet en genomgripande hög kvalitet hos de allra flesta tjänsterna och som grädden på moset är det mer eller mindre standard att kunder slipper bindningstider. Faktum är att alla streamingtjänster vi rekommenderar i den här guiden är utan bindningstid!

Att det är svårt att utse en ensam vinnare bland alla fantastiska streamingtjänster hindrar oss dock inte från att ge dig all information du behöver för att göra det bästa valet för just dig.

Så låt oss börja…

TV4 Play – svensk underhållning, Champions League och SHL

TV4 Play

 

TV4 Play är en omfattande streamingtjänst som numera även är hem till den tidigare streamingtjänsten C Mores innehåll. TV4 Play är en tjänst som till stor del har fokuserat på svenska tv-serier och filmer och eftertraktade sporträttigheter.

Man stoltserar faktiskt till och med med att vara den streamingtjänst som erbjuder det största svenska urvalet av alla. Förutom film och serier hittar du även ett utbud av sport på tjänsten. För dig som är både sportintresserad och gillar svensk film och tv är TV4 Play ett utmärkt val.

TV4 Play erbjuder ett gratispaket där man kan se ett begränsat utbud av tjänstens innehåll med reklamavbrott. 

Kom igång med TV4 Play

Det är enkelt att komma igång med tjänsten. Allt du behöver göra är att registrera dig, ange din information, välja vilket av de abonnemangen som erbjuds som du vill ha och sedan är det bara att börja kolla.

Vilket abonnemang ska jag välja?

För att veta vilket abonnemang som är rätt för dig behöver du veta vad som ingår i de fem olika typerna som erbjuder.

 • TV4 Play – Grundpaketet är helt gratis och ger tillgång till nyheter och underhållning med reklamavbrott. 
 • TV4 Play+ – Här får du tillgång till all underhållning som finns i standardpaketet + lite till. Du får även tv-kanalerna TV4, Sjuan och TV12. 
 • TV4 Play+ Utan reklam – Här får du allt innehåll som ingår i TV4 Play+, men helt utan reklam. Du får även reality från Hayu och 9 tv-kanaler. 
 • TV4 Play+ Sport  – Detta paket ger tillgång till mycket av den sporten TV4 stoltserar med, bland annat Allsvenskan & Superettan från Max, och Champions League.
 • TV4 Play+ Sport Total – Här får du precis allt som finns på TV4 Play. All underhållning och all sport – förutom fotbollen även HockeyAllsvenskan, SHL och mycket mer.

TV4 Plays trumfkort:

 • SHL, herrlandslaget, La Liga, och Allsvenskan & Superettan från Max
 • Livestreamade sändningar från TV4
 • Stort utbud av svenska filmer
 • Filmer och serier för barn på svenska
Skaffa TV4 Play!

SkyShowtime – klassiker och exklusiva titlar

SkyShowtime

SkyShowtime är en strömningstjänst som samlar filmer och serier från några av världens största filmbolag och tv-kanaler. Här finns underhållning från Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount+ och Paramount. Tjänsten ägs tillsammans av Comcast och Paramount.

Hos SkyShowtime hittar du underhållning både för unga och äldre. Här finns klassiker och exklusivt innehåll som endast finns i denna streamingtjänst. Se klassiker som Top Gun, Mission: Impossible, Fast & Furious och Star Trek, och nya och exklusiva titlar som Yellowstone, Dexter: New Blood, Yellowjackets och Halo.

Tidigare erbjöds Paramount+ som en egen strömningstjänst, men under 2022 lanserades tjänsten på nytt under SkyShowtime med en rad andra filmbolag och ett betydligt större utbud.

Kom igång med SkyShowtime

Man kan ta del av SkyShowtimes innehåll genom appen (den finns bland annat till iOS och Android), via webbläsare, via en smart-tv, via Apple TV eller annan kompatibel mediaspelare eller genom att Casta.

För att få tillgång till tjänsten behöver man en prenumeration. De erbjuder två olika typer av prenumerationer: Årsabonnemang eller Månadsabonnemang. Det enda som skiljer abonnemangen åt är hur du betalar för tjänsten – årsvis eller månadsvis. Årsvis ger ett något längre pris än månadsvis. Vilket betalalternativ du än väljer ger full tillgång till SkyShowtimes alla titlar.

Med ett abonnemang kan man registrera upp till fem olika användarprofiler – då kan varje person i familjen hålla koll på sina egna serier och filmer. Det finns även möjlighet att skapa barnprofiler med begränsad tillgång.

Abonnemangen har ingen uppsägningstid och upp till tre enheter kan streama samtidigt.

Vem passar tjänsten för?

Om du vill njuta av de största filmsuccéerna, de mest omtalade programmen och unikt innehåll från bland annat Paramount, Showtime och Nickelodeon är SkyShowtime ett givet val. Många av de största storfilmerna landar här bara veckor efter biopremiärerna.

Månadsavgiften för SkyShowtime är relativt låg – och om man väljer att betala årsvis blir den ännu lägre. Här får man mycket underhållning för pengarna.

SkyShowtimes trumfkort:

 • Stort utbud av succéfilmer – både sprillans nya och äldre
 • Exklusiva titlar
 • Stort utbud för barn i alla åldrar
Skaffa SkyShowtime!

Max – HBO, Discovery, Allsvenskan, filmer, serier och exklusiva produktioner

Max

Max är en streamingtjänst som samlar innehåll från HBO och Discovery – tidigare var innehållet uppdelat i streamingtjänsterna HBO Max och Discovery+.

Här samlas HBOs kvalitativa och exklusiva serier, den bästa svenska realityn från Discovery och några av de mest eftertraktade sporträttigheterna – som Allsvenskan, Superettan, Grand Slam, PGA Tour och Tour de France. Här hittar man också kultförklarade serier som Game of Thrones, Sex and the City, True Blood och The Wire bara för att nämna några. 

Tjänsten Max gör det möjligt för invånare i Sverige att streama en stor bredd på material som ringar in de flestas intressen – allt med svenska undertexter (förutom viss live-sport). Om man är en riktig seriefantast är Max absolut rätt val av streamingtjänst. Här kan du njuta av många riktigt klassiska serier, men även av en hel del nytt.

Kom igång med Max

Det är mycket enkelt att komma igång med Max. Allt du behöver göra är att registrera dig och betala, sedan är det bara att börja titta. Tjänsten erbjuder tre olika typer av abonnemang, plus tillägget Max Sport. Max Sport lägger man till om man har ett grundabonnemang – där får man tillgång till Eurosport 1 och 2 och alla sporträttigheter Max har tillgång till. 

Abonnemangen som finns är: Basic med reklam, Standard och Premium. I Premium får man även tillgång till TV-kanalerna Kanal 5 och Kanal 9.

Man kan dessutom välja mellan att betala månadsvis eller årsvis. Väljer man månadsvis förnyas abonnemanget automatiskt varje månad, men man man avsluta det när man vill. Samma sak gäller för årsabonnemanget, men det förnyas årligen istället. 

Maxs tjänst går att komma åt på många olika enheter. Du kan till exempel se den på din dator, din telefon, din spelkonsol förstås också via din smart-tv, något som gör att du kan titta på serier oavsett var du befinner dig.

Vem passar tjänsten för?

För dig som har en passion för tv-serier är Max nästan ett måste. Här kan du se många av de mest populära tv-serierna just nu. HBO, som ingår i Max, har en gedigen bakgrund inom bra och framgångsrika serier och står bakom några av världens mest hyllade och omtyckta serier. För dig som även vill kunna se sport går det utmärkt att välja till Max Sport för att få tillgång till exklusiva sändningar från bland annat Allsvenskan och OS i Paris 2024. 

Maxs trumfkort:

 • Exklusiva nyproducerade serier och HBO-klassiker
 • Sporträttigheter från Allsvenskan, Superettan och Tour de France
 • Populära filmer
 • Många serier och filmer för barn
Skaffa Max!

SF Kids Play – barnens playtjänst

SF Kids Play

SF Kids Play är en streamingtjänst anpassad för barn i åldrarna 3 till 10 år. Hela tjänsten utgår från Svensk Filmindustris rättighetskatalog, därför hittar du många svenska klassiker här. Vad sägs till exempel om favoriter från Astrid Lindgren eller ett urval av populära adventskalendrar?

Förutom svenska favoriter hittar du också ett brett internationellt utbud på tjänsten. För närvarande finns SF Kids Play tillgänglig i de nordiska länderna och fungerar på enheter som dator, surfplatta, smart-tv, telefon, Apple TV och Chromecast.

Kom igång med SF Kids Play

Allt du behöver göra för att komma igång med SF Kids Play är att registrera dig och betala månadsavgiften. Sedan är tjänsten klar för att underhålla barnen, och kanske även dig? Ett abonnemang hos SF Kids kostar inte många kronor, men om du vill testa tjänsten innan du betalar kan du göra så helt gratis i två veckor. Det finns ingen bindningstid vilket gör att du enkelt kan avsluta abonnemanget utan extra kostnader.

Speciellt för denna tjänst är att den kan anpassas på olika sätt.
Det är bland annat möjligt att använda en timerfunktion som gör att du kan ha kontroll över hur länge barnen tittar. Det är också möjligt att ladda ned program för att titta offline, något som kan vara en räddning när man till exempel reser långt tillsammans med barnen. En annan smart funktion är möjligheten att skapa listor med ditt barns favoriter så att de är lätta att komma åt när det är dags för en stunds underhållning.

Vem passar tjänsten?

För barnfamiljen som har barn mellan 3 och 10 år är denna tjänst perfekt. Eftersom den utgår från Svensk Filmindustris rättighetskatalog kan du vara säker på att dina barn får njuta av film och tv av hög kvalitet. När du använder andra streamingtjänster finns alltid risken att barnet kan komma åt innehåll som inte är lämpligt, men eftersom denna tjänst endast visar innehåll anpassat för barn behöver du inte oroa dig för det. Möjligheten att ladda ned innehåll för att sedan titta offline gör den också perfekt för den som ofta befinner sig i till exempel sommarstugan eller husvagnen utan tillgång till wifi.

SF Kids Plays trumfkort:

 • Stort utbud av innehåll för barn mellan 0 och 10 år
Skaffa SF Kids Play!

Viaplay – Premier League, NHL, filmer och serier

Viaplay

Viaplay är en del av underhållnings-koncernen MTG AB (Modern Times Group). Denna koncern finns över hela sex kontinenter och kan därför erbjuda mängder med underhållning i form av tv, film och sport. Viaplay är idag den ledande streamingtjänsten för sportinnehåll i Sverige och det stora utbudet av filmer och serier gör även att de rankar högt även i det segmentet.

Vill du kunna se allt från tv-program som går på de ordinarie kanalerna just nu till rafflande matcher i Premier League så är denna tjänst verkligen ett alternativ för dig. Du hittar två typer av abonnemang på Viaplay, något som gör att du kan anpassa tjänsten helt efter dina egna behov och önskningar. Om du föredrar att istället hyra eller köpa filmer kan du även göra det hos Viaplay.

Kom igång med Viaplay

Viaplay fungerar bra att använda på de flesta av dina enheter, som dator, smart-tv, spelkonsol och surfplatta. Du kommer enkelt igång genom att registrera dig på sidan. Det första du måste göra är att välja vilket av de tre tillgängliga abonnemangen du vill ha. Antingen väljer du Viaplay Film & Serier, där du får tillgång till, just det, samtliga filmer och serier. Om du är intresserad av fotboll, hockey, motor och golf väljer du istället paketet Viaplay Sport. I sportpaketet får du förutom sporten även serier och barnserier. Dock inte tillgång till film. Det får du först om du väljer paketet Viaplay Total.

För vem passar Viaplay?

Viaplay är mångsidigt och passar många olika typer av tittare beroende på vad man väljer för abonnemang. Om du är allätare så kommer du att ha mycket nöje av det billigare abonnemanget som låter dig se mängder av filmer och serier. Ett extra plus är att du även har möjlighet att titta offline, något som är bra när du är på ställen utan tillgång till bra wifi. För dig som ofta är på resande fot går det dessutom att använda tjänsten var du än befinner dig inom EU.

Viaplay är en av de bästa tjänsterna för sport, särskilt om du gillar att följa med i internationell fotboll och hockey, men även golf- och motorentusiasten får sitt lystmäte utmätt här.

Viaplays trumfkort:

 • Champions League, Premier League, Bundesliga, NHL, NFL, UFC + möjlighet till PPV
 • Populära filmer i alla genrer, även möjlighet att hyra och köpa film
 • Många serier och dokumentärer, även exklusiva
 • Stort utbud av filmer och serier för barn 0-11 år
Skaffa Viaplay!

Netflix – filmer, dokumentärer, serier

Netflix

Netflix, som numera är ett välkänt namn bland streamingtjänsterna, startades redan 1997. Då omfattade verksamheten endast uthyrning av film via postorder. Sedan dess har mycket hänt och man tillhandahåller numera även en streamingtjänst där det är möjligt att se populära tv-serier, filmer, serier och dokumentärer online. Man producerar även egna serier. Bland dessa hittar du bland annat Arrested Development, Narcos och sci fi-succén Stranger Things.

Tjänsten är tillgänglig i hela norden och i en rad andra länder, dock kan utbudet variera mellan länderna. Netflix kan användas på de vanligaste enheterna bland annat smart-tv, smartphone, surfplatta, spelkonsoler, dator och Apple TV.

Börja streama på Netflix

För att komma igång och streama på Netflix måste du registrera dig på sidan och sedan välja vilken typ av abonnemang du vill ha. Netflix erbjuder tre olika typer av abonnemang du kan välja mellan: Basic, Standard och Premium.

Alla tre abonnemangen låter dig titta på hela utbudet, men det som skiljer sig åt mellan dem är från hur många olika enheter du kan titta samtidigt, samt i vilken kvalitet du kan titta. En familj med många medlemmar som vill streama samtidigt väljer med fördel Premium eftersom man du kan använda hela fyra enheter på samma gång. Med Basic kan du endast titta på en enhet och med Standard kan du titta på två.

Vem passar Netflix?

Om du vill ha ett varierat utbud av filmer och serier samt något som passar för alla i hela familjen, även barnen, så är Netflix ett bra val. Det finns även ett gediget utbud av intressanta dokumentärer så om du gillar att fördjupa dig i sådana är Netflix perfekt. Förutom de egna produktionerna kanske Netflix inte är den streamingtjänst som är bäst på att erbjuda nytt innehåll, men för dig som gärna upplever lite äldre serier eller hittar gamla skatter är tjänsten alldeles utmärkt. Det egna utbudet är också mycket bra, faktum är att Netflix själva har lyckats ta fram en hel hög serier och filmer som blivit riktiga tittarsuccéer.

Netflix trumfkort:

 • Stort utbud av filmer
 • Serier och dokumentärer i toppklass, mycket egenproducerat material
 • Filmer och serier för barn, även exklusiva produktioner
Skaffa Netflix!

SF Anytime – hyr och köp filmer och serier

SF Anytime är en så kallad video on demand-tjänst. Här kan du hyra filmer och sedan se dem direkt i din valda enhet, till exempel i din datorn. Tjänsten såg dagens ljus redan 2002 då den startades av Bonnier, men från att bara ha erbjudit ett 50-tal filmer tillhandahåller man idag tusentals titlar för alla olika målgrupper.

Här finns filmer och serier för både barn och vuxna. Även om tjänsten är dedikerad till film hittar du här även ett stort utbud av tv-serier. Istället för att som på många andra streamingtjänster betala för ett abonnemang hyr du på SF Anytime en film eller serie i taget.

Kom igång med SF Anytime

För att börja hyra filmer och serier på SF Anytime måste du registrera ett konto på tjänsten. Detta är kostnadsfritt och innebär bara att du uppger dina personuppgifter samt mejladress och vilket land du ska titta från. När du har gjort det är det bara att börja välja i utbudet av underhållning.

Filmerna och serierna skiljer sig lite i hyrpris, ofta beroende på hur nya de är. Att hyra en film kostar runt en femtiolapp om det är en ny titel, men det finns även billigare och äldre filmer. Du betalar enkelt och säkert ditt köp med kredit eller betalkort. Det finns också möjlighet att använda sig av värdekod om du kommit över en sådan. Allt innehåll är uppdelat i smarta kategorier så att du enkelt hittar det du är ute efter.

För vem passar SF Anytime?

Tjänsten passar de flesta som gillar att titta på filmer och serier. Om du är ute efter nya titlar är den extra smart att använda eftersom de ofta dyker upp tidigt på den här typen av hyrtjänster. För dig som inte vill binda upp dig på något abonnemang på en streamingtjänst eller för dig som inte streamar så ofta är tjänsten också perfekt.

Här väljer du enkelt ut de titlar du vill se och betalar endast för dem. Man kan kort säga att SF Anytime är som gamla tiders videobutiker där du kunde gå in och kika i hyllorna för att sedan välja ut din favorit, enda skillnaden är att denna videobutik finns i din dator.

SF Anytimes trumfkort:

 • Stort utbud av filmer i alla kategorier och årgångar
 • Serier och dokumentärer, utländska och svenska produktioner
 • Filmer för barn i alla åldrar
Skaffa SF Anytime!

Amazon Prime Video – exklusiva serier och filmer

Amazon Prime video

Amazon Prime Video är det stora, amerikanska företaget Amazons egen videotjänst. Streamingtjänsten lanserades i Sverige så sent som 2016. Detta var då något som många hade sett fram emot och väntat på eftersom tjänsten varit ganska omtalad. Amazon Prime Video kan ses som en stor utmanare till de streamingtjänster vi numera är vana vid, till exempel Netflix och Viaplay.

En stor konkurrensfaktor man använder sig av är priset. Amazon Prime Video är en av de billigaste streamingtjänsterna på marknaden, och lägger sig exempelvis en bra bit under Netflix billigaste abonnemang. I utbudet hittar du främst orginalserier från Amazon själva men i det enorma utbudet gömmer sig också en hel del bortglömda filmklassiker som är svåra att hitta på andra tjänster.

Kom igång med Amazon Prime Video

För att börja titta på Amazon Prime video behöver du skaffa dig ett Amazon-konto. Det gör du enkelt på hemsidan genom att ange ett användarnamn, ett lösenord och din mejladress.

Om du inte skulle vara nöjd med tjänsten är det viktigt att du kommer ihåg att avsluta abonnemangen när provperioden gått ut, annars går det automatiskt över i ett betalabonnemang. Amazon Prime video låter dig titta på film och serier på flera olika enheter samtidigt, till exempel dator, smartphone, surfplatta och smart tv. Det är också möjligt att titta i offlineläge.

För vem passar denna streamingtjänst?

För dig som är sugen på något nytt och vill komma åt Amazons egna utbud är Amazon Prime video ett riktigt bra val. Tjänsten är också något billigare än många av de svenska streamingtjänsterna, något som kan vara bra för dig som inte vill lägga ut så mycket pengar men ändå ha tillgång till en tjänst av denna typ.

Det går också bra att använda tjänsten från upp till tre enheter samtidigt vilket gör att den passar familjer extra bra. Möjligheten att titta offline gör också att Amazon Prime video passar dig som vill titta på film trots att du inte har tillgång till wifi, till exempel i sommarstugan eller under den långa bilresan.

Amazon Prime Videos trumfkort:

 • Gigantiskt utbud av filmer
 • Exklusivt producerade serier
Skaffa Amazon Prime Video!

Disney Plus – exklusivt material, Pixar och Marvel

Ingen har väl missat Disney Plus intåg i streamingvärlden. Redan efter tre veckor på den svenska marknaden hade tjänsten hisnande 450 000 betalande kunder, och då har man ännu inte ens riktigt fått upp flåset i nacken på Netflix.

Så vad är det som gör Disney Plus så populär? Givetvis spelar varumärket in, det är få av oss som inte har någon relation till Disney. Men sedan är tjänsten också fullproppad med klassiska Disneyfilmer, såväl som exklusiva rättigheter, som exempelvis till musikalen Hamilton och ett stort utbud från Pixar och Marvel.

Kom igång med Disney Plus

Disney Plus är en av de enklaste tjänsterna att komma igång med, eftersom du inte har så många olika abonnemang att välja på. I själva verket finns det bara ett. De val du behöver göra är om du vill betala månadsvis (utan bindningstid) eller för en årsprenumeration.

För vem passar Disney Plus?

Disney Plus är en guldgruva för exklusivt material, så för dig som gillar Disney, Marvel och Star Wars, National Geographic och 20th Century Studios är det här en bra tjänst. På seriefronten finns allt material från Disney Channel och Star Wars-serier, med mera.

Naturligtvis passar Disney Plus även utmärkt för barn med allt sitt material som är riktat till den målgruppen, såsom nya och gamla Disney-produktioner och Pixar-filmer.

Disney Plus trumfkort:

 • Allt från Disney Channel, Star Wars och Marvel-serier
 • Disney-klassiker och nyproduktioner, Pixar-filmer och exklusivt bonusmaterial
 • För stora och små barn
Skaffa Disney Plus!

Hayu – amerikanska realityserier i överflöd

Glöm högtravande storfilmer, hypade serier eller trötta dokumentärer. Hos Hayu är det reality för hela slanten! Slanten som du betalar för tjänsten är för övrigt låg och du får hela den första månaden gratis, som du kan ägna åt Kardashians, hemmafruar eller True crime.

Kom igång med Hayu

Såvida du talar engelska är det enkelt att registrera ett konto hos Hayu. Deras hemsida är nämligen på engelska, men villkoren är tydliga. Du har ingen bindningstid och du får prova första månaden gratis. När du har registrerat dig är det bara att djupdyka i någon av de 250 olika serier som erbjuds på tjänsten.

Passar Hayu mig?

Det här är en av de mest nischade streamingtjänsterna på marknaden, så om du inte gillar realityserier är det här inte för dig. Om du dock inte kan få nog av amerikanska realityserier och dessutom vill få tillgång till vissa serier samtidigt som de släpps i USA, så är Hayu verkligen tjänsten som uppfyller dina drömmar.

Hayus trumfkort:

 • Över 250 serier inom amerikansk reality – många avsnitt tillgängliga samtidigt som de släpps i USA
Skaffa Hayu!

Draken Film – klassiker och kritikerrosade filmer

Hos Draken Film kan du välja bland hundratals filmtitlar som du i många fall inte hittar på någon annan streamingtjänst. Dessutom får du som abonnent möjlighet att besöka premiärer av utvalda filmer på bio.

Hur kommer jag igång?

När du skapar ett konto på Draken Film behöver du egentligen bara ta ställning till om du vill starta en prenumeration utan bindningstid som du betalar månadsvis, eller om du vill ha en årsprenumeration. Oavsett vilket får du tillgång till Draken Films hela arkiv som innehåller runt 700 titlar från hela världen. Filmerna streamas via dator, mobil, surfplatta, Apple TV, Chromecast eller smart-tv.

För vem passar Draken Film?

Draken Film drivs av filmälskare för filmälskare. Det betyder att det här är en tjänst där det lagts ner tid på att gräva lite djupare för att hitta de där guldkornen bland filmer som antingen glömts bort, eller som inte får den uppmärksamhet de förtjänar. Med andra ord mer av den typen av filmer som visas på filmfestivaler, snarare än Dödligt Vapen.

Att Draken Film brinner för film och biografernas överlevnad visar sig också genom att de skickar biobiljetter till dig som är prenumerant på streamingtjänsten, så att du kan besöka utvalda filmer och stötta filmindustrin.

Draken Films trumfkort:

 • Festivalfilmer, bortglömda klassiker och smalare filmer från hela världen
 • Gratis biobiljetter till utvalda premiärfilmer för dig som abonnent
Skaffa Draken Film!

Mubi – utvald kvalitetsfilm från hela världen

Är du trött på Hollywood och mainstreamutbudet, eller bara intresserad av att utforska en lite mer okänd filmvärld? Då finns Mubi för dig.

Det här är filmtjänsten för finsmakaren som vill låta filmkunniga handplocka kvalitetsfilm från filmhistorien. Nya filmer samsas med gamla, men en sak har de alla gemensamt: kvalitet.

Komma igång med Mubi

När du registrerar ett abonnemang hos Mubi kan du välja att antingen betala månadsvis, utan bindningstid, eller årsvis. Om du tänkt att använda tjänsten i ett år är det förmånligare med årsabonnemanget, då slutpriset blir lägre än att betala månadsvis.

Mubi låter dig kolla på kvalitetsfilm på en hel rad olika sätt. Allt från appen i din mobil och surfplatta, till dator, spelkonsol, Chromecast, smart-tv, Apple TV, Amazon Fire och allt där emellan.

Passar Mubi mig?

Är du en finsmakare när det kommer till film som uppskattar en experimentell italiensk konstfilm från 70-talet snarare än den senaste äventyrsfilmen från Hollywood? Eller kanske är du nyfiken på att utforska brasilianska, engelska eller polska nyproduktioner som du annars hade fått gå på filmfestival eller alternativa biografer för att se? Då passar Mubi dig.

Det här är med andra ord en filmtjänst för filmkännare, filmintresserade och för dig som tröttnat på Hollywoodproduktioner.

Mubi är också ett community, där andra användare av tjänsten kan lämna sina recensioner av filmer de sett och diskutera.

Mubis trumfkort:

 • Handplockad kvalitetsfilm från alla världens hörn – både klassiker och helt nya filmer
Skaffa Mubi!

Apple TV Plus – originalserier och filmer

Det stora teknikföretaget från Kalifornien vill ta marknadsandelar från Netflix och andra stora streamingtjänster genom Apple TV Plus. Man har knutit till sig ledande kreatörer i branschen för att skapa unikt innehåll i form av tv-serier och filmer, vilket har resulterat i exempelvis komediserien Ted Lasso, dokumentären Tiny World, en helt ny serie med Snobben samt en rad originalfilmer, exempelvis Greyhound med Tom Hanks.

Hur skaffar jag Apple TV Plus?

Om du har tänkt köpa en Apple-pryl, såsom en Iphone eller Mac så får du en prenumeration på Apple TV Plus i ett helt år på köpet. Men även om du inte har några prylköp planerade inom den närmsta tiden så kan du prova på tjänsten helt gratis i en vecka, innan du bestämmer dig för om du vill fortsätta eller ej.

Apple TV Plus är en av de streamingtjänster som har lägst månadspris, men å andra sidan har man också än så länge ett av de blygsammaste utbuden.

Att kolla på det innehåll som faktiskt finns är dock ingen konst. Apple TV Plus går nämligen att kolla på via de flesta enheter du kan tänka dig, även om företaget bakom tjänsten föga förvånande rekommenderar Apple TV 4K för den allra bästa tittarupplevelsen.

Är Apple TV Plus något för mig?

Det som gör Apple TV Plus till en intressant tjänst är allt det unika material som man satsar på. Det finns med andra ord en hel del serier, dokumentärer och filmer här som håller bra kvalitet och inte går att hitta någon annanstans.

Att Apple TV Plus också har en låg prislapp gör att den med fördel kan kombineras med en annan tjänst, om du inte känner att den riktigt är redo att ersätta ditt Netflix-abonnemang.

Apple TV Plus trumfkort:

 • Helt unika serier och dokumentärer
 • Egenproducerade filmer
 • Nyproducerat innehåll med välkända figurer, som Fragglarna och Snobben
Skaffa Apple TV Plus!

 

SVT Play – gratis streaming

Svt Play

SVT Play är Sveriges Televisions streamingplattform. Tjänsten är helt gratis att använda och erbjuder familjeunderhållning, nyheter, samhällsinformation, barnprogram, filmer, serier och strömmade live-kanaler. 

På SVT Play finns både egenproducerat material av SVT och inköpt material från hela världen. Se populära SVT-serier som På spåret, Gift vid första ögonkastet, Stjärnorna på slottet, Tunna blå linjen och Spelskandalen. Du hittar även internationella titlar som Paddington, Sherlock, Apocalypse Now och Paw Patrol. De svenska titlarna producerade av SVT brukar ligga kvar länge på SVT Play, men de internationella titlarna byts ut efter en tid. 

SVT Play finansieras, precis som SVT, UR och SR, av public serviceavgiften som betalas via skatten. 

Kom igång med SVT Play

SVT Play kan användas av alla som har en internetuppkoppling. Appen kan laddas ner till din iPhone, Android, mediaspelare eller smarta TV. Man behöver inget abonnemang – allt innehåll finns tillgängligt för alla som befinner sig i Sverige. 

Vem passar tjänsten för?

SVT Play är en streamingtjänst för alla. Den är gratis att använda och har material och underhållning till alla åldersgrupper och för de allra flesta intressen. 

SVT Plays trumfkort: 

 • Se alla SVTs kanaler live
 • Stort utbud av serier, filmer, dokumentärer och tv-program
 • Nyheter
 • Mycket innehåll för barn
Skaffa SVT Play!

UR Play – utbildning och fakta

UR Play

UR Play är Utbildningsradions streamingtjänst. UR ingår, precis som SVT och SR, i public service, vilket innebär att tjänsten är skattefinansierad via public serivceavgiften. UR Play kan ses av alla i Sverige och man behöver inget abonnemang för att ta del av innehållet. 

UR Play bjuder på utbildningsprogram, dokumentärer, föreläsningar, information, nöjesprogram och barnprogram – allt med fokus på lärande och fakta. Se underhållningsprogram som samtidigt lär dig mer om klimatet, dramaserier för ungdomar och barn om hur det är att börja skolan, program med fokus på att lära ut nya språk och andra utbildningsfilmer och utbildningsprogram med stort mervärde. 

Kom ihåg med UR Play

UR Play behöver man ingen prenumeration för att ta del av. Streamingtjänsten kan antingen nås via webben, www.urplay.se, eller via UR Play-appen. Appen finns till iOS, Android, de flesta mediaspelare och smarta TV-apparater. 

Vem passar tjänsten för?

UR Play passar för den som är sugen på att lära sig mer – det kan vara allt från ett nytt språk till historia. UR Play har ett brett utbud som är utformat för att passa de allra flesta – barn, ungdomar, vuxna och äldre med breda intressen. 

UR Plays trumfkort:

 • Stort utbud av dokumentärer
 • Samhällsinformation
 • Underhållning för barn och äldre 
Skaffa UR Play!

 

Pluto TV – gratis underhållning

Pluto.tv

Pluto TV är en reklamfinansierad strömningstjänst som samlar live-tv och strömmade tv-program. Viafree, Viaplays tidigare gratistjänst, nås numera via Pluto TV. 

Här kan man se program som Lyxfällan, Paradise Hotel, South Park, Undercover Boss och Svenska Hollywoodfruar. Vissa program kan strömmas när man vill med On Demand, medan. Andra bara kan ses när de sänds live via respektive kanal. 

Kom igång med Pluto TV

För att ta del av Pluto TV behöver man egentligen bara besöka hemsidan, pluto.tv, eller ladda ner appen. Man behöver inget konto och man når allt innehåll helt gratis. 

Appen finns att ladda ner för Android-enheter, iPhone, Apple TV, Chromecast, Amazon Fire TV och smarta TV-apparater från Samsung och LG.   

Pluto TVs trumfkort:

 • On Demand och Live
 • Lyxfällan, Paradise Hotel och Svenska Hollywoodfruar
Skaffa Pluto TV!

Cineasterna – streama med ditt lånekort

Cineasterna

Alla svenska bibliotek erbjuder en gemensam streamingtjänst för filmer – Cineasterna. Här finns mängder av klassiska filmtitlar som man kan strömma helt gratis – bara man har ett lånekort från ett anslutet bibliotek. 

Via Cineasterna kan man se klassiska filmer, men även nya titlar. Utbudet är brett men kvalitetsfilm från världens alla hörn står i fokus. Bland titlarna hittar man bland annat filmatiseringar av Astrid Lindgrens böcker, moderna klassiker som Moonlight och Carol, och äldre klassiker som Fanny & Alexander.

Kom igång med Cineasterna

Om man har ett lånekort från ett bibliotek som är anslutet till Cineasterna får man strömma film via tjänsten helt gratis. När du besöker hemsidan, eller använder appen, möts du av en rull-lista med alla anslutna bibliotek. Välj ditt bibliotek och gå vidare. Du loggar in genom att skriva in ditt lånekortsnummer eller personnummer och PIN-kod. 

Filmen du vill se finns tillgänglig för dig under 48 timmar. Ditt bibliotek kan begränsa hur många filmer du får se under en vecka eller månad. 

Cineasterna kan nås via webbsidan, cineasterna.com, eller via appen. Appen finns tillgänglig för både iOS-enheter och Android-enheter. 

Cineasternas trumfkort: 

 • Stort utbud av kvalitetsfilm
 • Gratis med ett lånekort
Skaffa Cineasterna!

Britbox – brittiska kvalitetsserier

Britbox logo

Britbox är en streamingtjänst som samlar de absolut bästa filmerna och serierna från Storbritannien. Tjänsten har samlat den absolut bästa underhållningen från BBC och ITV – kritikerrosade kriminalserier, roliga underhållningsprogram, tankeväckande dokumentärer och mycket mer. Med Britbox kan du se både ny underhållning och äldre klassiska titlar. 

Kom igång med Britbox

För att ta del av Storbritanniens bästa underhållning med Bitbox behöver man en prenumeration på tjänsten. En prenumeration kan man antingen skaffa sig direkt på hemsidan, britbox.com/se, eller via TV4 Play. 

Vem passar tjänsten för?

Bitbox passar dig som inte kan få nog av brittisk kultur och underhållning. Se klassiska kriminalserier som Morden i Midsomer och nya snackisar som Deadwater Fell. 

Britbox trumfkort:

 • De bästa kriminalserierna från Storbritannien
 • Se de bästa serierna från BBC och ITV
 • Egenproducerade serier som bara finns på Britbox
Skaffa Britbox!

Vilka tjänster har bäst bildkvalitet?

Om du har en tv med den allra senaste tekniken för en överlägsen detaljrikedom och färgåtergivning så vill du förstås utnyttja den till fullo. Idag erbjuder många streamingtjänster, dock inte alla, stöd för HDR och 4K. Vill du ha den allra bästa bildkvaliteten bör du därför välja mellan:

 • Netflix
 • Disney Plus
 • Viaplay
 • Amazon Prime
 • Apple TV Plus

Observera att alla streamingtjänster erbjuder högupplöst material idag, så om du inte äger en skärm som kan visa 4K-material så får du tillräckligt bra kvalitet med samtliga tjänster.

Var hittar jag det största utbudet?

Ett enormt utbud är kanske inte den allra mest avgörande frågan för de flesta av oss när vi ska välja streamingtjänst (det brukar ju finnas material så det räcker och blir över oavsett vilken tjänst som används), men för dig som snabbt brukar beta dig igenom serier och filmer kanske det här ändå är värdefull information.

Mängden filmer och serier kan också variera ganska kraftigt mellan olika tjänster, så om du vill vara säker på att du använder tjänsten med det allra största innehållet så är det Amazon Prime som du ska välja. Med närmare 20 000 titlar i sitt utbud har de det överlägset största biblioteket av alla streamingtjänster.

Detta betyder inte nödvändigtvis att Amazon Prime har det bästa materialet, men mest, det har de.

Det finns även många gratis streamingtjänster, men kvalitéten brukar vara väldigt varierande.  VPNbasen skrev en utförlig artikel om hur du kan streama gratis film från 15 olika sajter på webben just nu. I vissa av fallen krävs det att du använder en VPN, vilket i många fall hjälper dig att hitta ett ännu större utbud än det som är tillgänligt för den svenska marknaden.

Vilka tjänster har flest kunder?

Föga förvånande är det Netflix som fortfarande har den största andelen kunder inom streaming i Sverige. Netflix är tjänsten som startade allt och satte standarden för hur en streamingtjänst fungerar. Givetvis beror populariteten också på Netflix stora utbud och högkvalitativa material, samt exklusiva serier som Stranger Things.

Disney Plus och Apple TV Plus är dock ett par nya utmanare till Netflix på den svenska marknaden som snart hoppas få en stor del av kunderna, så vi får se hur landskapet förändras under den närmsta tiden.

För tillfället är det hur som helst streamingtjänsterna med exklusiva sporträttigheter, Viaplay och TV4 Play,  som ligger på andra respektive tredje plats när det kommer till antal kunder.

Källa: MMS: ”Trend och tema”, 2020.

Hur nöjda är kunderna?

Vi vet faktiskt precis hur nöjda svenska användare är med sina streamingtjänster, tack vare att Svenskt Kvalitetsindex nyligen undersökte den saken.

Undersökningen visar att vi generellt är nöjdare med våra streamingtjänster än våra tv-abonnemang, faktiskt är kundnöjdheten uppe i strax över 70 procent för streamingbranschen som helhet. Allra mest välfungerande och prisvärd upplever vi dock den mest klassiska tjänsten av dem alla, nämligen Netflix, som har 73 procent nöjda kunder.

Vanliga frågor och svar om streamingtjänster

Vilka streamingtjänster har bra ljudkvalitet?

Det finns nog ingen streamingtjänst som har dålig ljudkvalitet. De hade i så fall inte kunnat konkurrera med övriga tjänster. För den som vill ha absolut bästa toppklass kan vi nämna Max, Netflix, Viaplay och TV4 Play.

Vilka streamingtjänster levererar 4K-upplösning?

Det kan du bland annat få hos TV4 Play, Viaplay, Netflix, Max men även hos flera andra.

Vilken är den bästa streamingtjänsten?

Vilken som är bäst är mycket individuellt då vi alla har olika smak och det kan variera ganska stort vilket utbud som är mest i fokus hos de olika tjänsterna. Det lättaste är att läsa om streamingtjänsterna på vår sajt för att se vad alla erbjuder, så hittar du din favorit.

Vilka streamingtjänster är bra om man gillar sport?

Här kan vi bland annat nämna TV4 Play som har ett bra sportutbud. Läs mer om andra alternativ inne på vår sajt för specifika sporter.

Vilken streamingtjänst har det största utbudet?

Flest titlar i utbudet får vi säga att Amazon Prime har. Sedan om det är inom rätt intresseområden för dig kan du ta reda på genom att se vad de erbjuder.