Streaming – Filmer sport och serier

Dplay Streaming

Paket i olika prisklasser! Allsvenskan & Superettan!Ingen bindningstid

Viaplay

Prova gratis i 2 veckor! Stort utbud! Sport! Barn! Serier! Filmer!

Månadsvis

Ingen bindningstid

CMore

Prova 2 veckor gratis! Komplett streamingtjänst! Filmer, serier, sport och annat!

Månadsvis

Ingen bindningstid

SF Anytime

Hyr eller köp de senaste filmerna! Bra utbud!

Köp styckevis filmer

Ingen bindningstid

Från 19 kr
LÄS MER & BESTÄLL

SF Kids Play

Första 2 veckorna gratis! Bra och brett utbud!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Penny Play

Prova fritt i en månad!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Förr var man hänvisad att följa tv-tablån, gå på bio eller hyra film när det var något speciellt man ville se. Hade man tur kunde det också sändas en repris av favoritprogrammet vilket gjorde att man fick två valmöjligheter. Så ser det inte  längre ut idag, istället har tv-serier och film blivit mer lättillgängliga än någonsin.

Streamingtjänster- se på tv och film när du vill

Se på tv och film när du vill

Nu kan du med hjälp av olika streamingtjänster se exakt vad du vill vid den tidpunkt du vill, oavsett om det är mitt i natten eller när du sitter på bussen på väg till jobbet. Om du har en så kallad smart tv kan du dessutom se programmen direkt på din tv, annars går det minst lika bra att titta via datorn, surfplattan eller telefonen.

Olika typer av streamingtjänster

Som tidigare nämndes finns det mängder av streamingtjänster. Du hittar både sådana som är fullt lagliga och sådana som ligger lite i gränslandet för vad som är lagligt. Det är dock ännu inte olagligt för dig som tittar att streama från en sida som inte är inom lagens råmärke, men det finns många fördelar med att istället betala för en tjänst. Bland annat så slipper du jobbig reklam och riskerar inte heller att få virus på din dator när du väljer legitima betaltjänster.. Bland de vanligaste hittar du bland annat Netflix, HBO Nordic, Cmore och Viaplay. Många av dessa l sidor har även ett stort gratisutbud som du kan ta del av. I gratisutbudet brukar dock ibland reklam förekomma.

Hur fungerar streaming?

Vad är det då som gör att du kan surfa in på en sida och sätta igång en film eller tv-serie i din webbläsare? Enkelt kan man säga att streaming är en signal som överförs digitalt från källan till din dator. Signalen finns som en datafil på källan, men när den överförs omvandlas den till ljud och bild och du kan njuta av underhållningen. Det finns många fördelar med detta system. Dels har film, musik och tv-serier aldrig varit mer lättillgängliga och dels behöver du inte hitta plats för förvaring av massor av dvd-filmer och cd-skivor hemma, allt finns istället bekvämt i din dator.

CMore

CMore

Om CMore

Kanske kommer du ihåg kanalerna Canal+ och Filmnet? Det är från dessa som man kan säga att streamingtjänsten CMore har sitt ursprung. Företaget ligger under medieföretaget C More Entertainment AB, ett medieföretag som först och främst gjort sig känt just för sina streamingtjänster. CMore är en tjänst som till stor del har fokuserat på svenska tv-serier och filmer.

Man stoltserar faktiskt till och med med att vara den streamingtjänst som erbjuder det största svenska urvalet av alla. Förutom film och serier hittar du även ett utbud av sport på tjänsten. För den som är både sportintresserad och gillar svensk film och tv är CMore ett utmärkt val. Om man känner sig osäker på om tjänsten är rätt finns en möjlighet att prova den gratis under en period, detta utan bindningstid.

Kom igång med CMore

Det är enkelt att komma igång med tjänsten. Allt du behöver göra är att registrera dig, ange din information, välja vilket av de två olika abonnemangen som erbjuds som du vill ha och sedan betala. När du betalat kan du omedelbart börja använda tjänsten.

Du kan välja mellan ett standard-abonnemang för 99 kronor i månaden eller ett premium-abonnemang för 449 kronor i månaden. En stor fördel med att registrera sig på CMore är att man varken har bindningstid eller uppsägningstid. Det gör att du enkelt kan avsluta abonnemanget utan ytterligare kostnader om du skulle upptäcka att det inte passar dig.

Vilket abonnemang ska du välja?

För att veta vilket abonnemang som är rätt för dig behöver du veta vad som ingår i de två olika typerna som erbjuds. Det mindre standard-abonnemanget ger dig tillgång till alla filmer, serier och allt innehåll för barn. Du får även tillgång till TV4:s alla program utan reklamavbrott plus TV4:s och SVT:s livekanaler.

Även en hel del sport ingår i abonnemanget. För den som väljer premium-abonnemanget ingår förutom det tidigare nämnda standardutbudet även alla matcher från Superettan, SHL, Allsvenskan, Hockeyallsvenskan och PGA-touren. Den som är mycket sportintresserad och vill kunna se mängder av matcher gör alltså bäst i att välja premium-abonnemanget. Är du mer intresserad av att se tv-serier och film klarar du dig dock bra med standard-abonnemanget.

 

Dplay

dplay logo

Dplay har från och med 2020 rättigheterna till Allsvenskan och Superettan i Fotboll. Du kan titta på 2 olika enheter samtidigt och får samtidigt tillgång till Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Eurosport.

 

HBO Nordic

HBO Nordic

Om HBO Nordic

Under vintern 2012 lanserades äntligen till mångas glädje och förtjusning streamingtjänsten HBO Nordic. HBO Nordic är från början en tv-kanal från det amerikanska bolaget HBO. Under sin livstid har man producerat mängder med populära tv-serier, bland annat Game of Thrones, Sex and the City, True Blood och The Wire bara för att nämna några.

Tjänsten HBO Nordic gör det möjligt för invånare i Sverige, Norge, Finland och Danmark att streama kanalens gedigna utbud med nordiska undertexter närhelst de vill. Om man är en riktig seriefantast är HBO Nordic absolut rätt val av streamingtjänst. Här kan du njuta av många riktigt klassiska serier, men även av en hel del nytt.

Kom igång med HBO Nordic

Det är mycket enkelt att komma igång med HBO Nordic. Allt du behöver göra är att registrera dig och betala, sedan är det bara att börja titta. Tjänsten erbjuder endast en typ av abonnemang som kostar 89 kronor i månaden. Med det abonnemanget kan du sedan ta del av hela utbudet på tjänsten. Du blir inte heller uppbunden med någon bindningstid eller har någon uppsägningstid vilket gör att du kan avsluta ditt abonnemang när du vill.

Ofta kan man också få en gratis månad utan bindningstid när man registrerar sig. Det är därför bra att hålla sig informerad om aktuella erbjudanden. Tjänsten är tillgänglig på många olika enheter. Du kan till exempel se den på din dator, din telefon och på din spelkonsol samt på din smart tv, något som gör att du kan titta på serier oavsett var du befinner dig.

Vem passar tjänsten för?

För den som har en passion för tv-serier är HBO Nordic nästan ett måste. Här kan du se många av de mest populära tv-serierna just nu. HBO har en gedigen bakgrund inom bra och framgångsrika serier och står bakom storfavoriter som till exempel Girls, Six feet under och den otroliga succen Game of Thrones. För den som även vill kunna se sport passar inte tjänsten så bra eftersom den endast är dedikerad till film och tv-serier. Vill du däremot kunna krypa upp i soffan och ägna dig åt ett riktigt seriemaraton är denna tjänst optimal.

SF Kids Play

SF Kids Play

Om SF Kids Play

SF Kids Play är en streamingtjänst anpassad för barn i åldrarna 3 till 10 år. Hela tjänsten utgår från Svensk Filmindustris rättighetskatalog, därför hittar du många svenska klassiker här. Vad sägs till exempel om favoriter från Astrid Lindgren eller ett urval av populära adventskalendrar?

Förutom svenska favoriter hittar du också ett brett internationellt utbud på tjänsten. Denna tjänst är ganska ny då den lanserades så sent som i Februari 2016. För närvarande finns den tillgänglig i de nordiska länderna Sverige, Finland, Danmark och Norge och fungerar på enheter som dator, surfplatta, smart tv och telefon.

Kom igång med SF Kids Play

Allt du behöver göra för att komma igång med SF Kids Play är att registrera dig och betala månadsavgiften. Sedan är tjänsten klar för att underhålla barnen, och kanske även dig? Ett abonnemang kostar 59 kronor i månaden, men den första månaden är helt gratis. Det finns ingen bindningstid vilket gör att du enkelt kan avsluta abonnemanget utan extra kostnader. Speciellt för denna tjänst är att den kan anpassas på olika sätt.

Det är bland annat möjligt att använda en timerfunktion som gör att du kan ha kontroll över hur länge barnen tittar. Det är också möjligt att ladda ned program för att titta offline, något som kan vara en räddning när man till exempel reser långt tillsammans med barnen. Du kan även skapa listor med ditt barns favoriter så att de är lätta att komma åt när det är dags för en stunds underhållning.

Vem passar tjänsten?

För barnfamiljen som har barn mellan 3 och 10 år är denna tjänst perfekt. Eftersom den utgår från Svensk Filmindustris rättighetskatalog kan du vara säker på att dina barn får njuta av film och tv av hög kvalitet. När du använder andra streamingtjänster finns alltid risken att barnet kan komma åt innehåll som inte är lämpligt, men eftersom denna tjänst endast visar innehåll anpassat för barn behöver du inte oroa dig för det. Möjligheten att ladda ned innehåll för att sedan titta offline gör den också perfekt för den som ofta befinner sig i till exempel sommarstugan eller husvagnen utan tillgång till wifi.

Viaplay

Viaplay

Om Viaplay

Viaplay är en del av underhållnings-koncernen MTG AB (Modern Times Group). Denna koncern finns över hela sex kontinenter och kan därför erbjuda mängder med underhållning i form av tv, film och sport. Faktum är faktiskt att Viaplay är den ledande streamingtjänsten i Norden, något som säger en hel del om utbudet man erbjuder.

Vill du kunna se allt från tv-program som går på de ordinarie kanalerna just nu till rafflande matcher i Premier League så är denna tjänst verkligen ett alternativ för dig. Du hittar två typer av abonnemang på Viaplay, något som gör att du kan anpassa tjänsten helt efter dina egna behov och önskningar.

Kom igång med Viaplay

Viaplay fungerar bra att använda på din dator, smart tv, spelkonsol och surfplatta. Du kommer enkelt igång genom att registrera dig på sidan. Det första du måste göra är att välja vilket av de två tillgängliga abonnemangen du vill ha. Ett av alternativen är ett basabonnemang för 99 kronor i månaden.

Med det abonnemanget kan du se på hela utbudet av filmer och serier på tjänsten.. Det är också möjligt att titta på innehåll offline. Du har också möjlighet att välja abonnemanget Viaplay Sport. Då får du för 399 kronor i månaden tillgång till bland annat Champions League, Premier League, La Liga och Serie A plus ytterligare sportinnehåll. När du valt det abonnemang du vill ha och betalat för detta är du redo att börja titta.

För vem passar Viaplay?

Viaplay är mångsidigt och passar många olika typer av tittare beroende på vad man väljer för abonnemang. Om du är allätare så kommer du att ha mycket nöje av bas-abonnemanget som låter dig se mängder av filmer och serier. Ett extra plus är att du även har möjlighet att titta offline, något som är bra när man är på ställen utan tillgång till bra wifi.

För sportfantasten passar Viaplay också bra, kanske speciellt bra om man gillar att följa med i internationell fotboll och hockey, men även golf- och motorentusiasten får sitt lystmäte utmätt här. Viaplay ger dig även möjligheten att titta gratis en månad så att du kan avgöra om tjänsten passar dig eller inte.

Netflix

Netflix

Om Netflix

Netflix, som numera är ett välkänt namn bland streamingtjänsterna, startades redan 1997. Då omfattade verksamheten endast uthyrning av film via postorder. Sedan dess har mycket hänt och man tillhandahåller numera även en streamingtjänst där det är möjligt att se populära tv-serier, filmer, serier och dokumentärer online. Man producerar även egna serier. Bland dessa hittar du bland annat komediserien Arrested Development, kvinnofängelsedramat Orange is the new black och Sci fi-succen Stranger Things.

Tjänsten är tillgänglig i hela norden och i en rad andra länder, dock kan utbudet variera mellan länderna. Netflix kan användas på en rad olika enheter, bland annat smart tv, smartphone, surfplatta, spelkonsoler och dator.

Börja streama på Netflix

För att komma igång och streama på Netflix måste du registrera dig på sidan och sedan välja vilken typ av abonnemang du vill ha. Netflix erbjuder tre olika typer av abonnemang du kan välja mellan: Basic, Standard och Premium. Basic kostar 79 kronor i månaden, Standard kostar 99 kronor i månaden och Premium får du för 119 kronor i månaden.

Alla tre abonnemangen låter dig titta på hela utbudet, men det som skiljer sig åt mellan dem är från hur många olika enheter du kan titta samtidigt, samt i vilken kvalitet du kan titta. En familj med många medlemmar som vill streama samtidigt väljer med fördel Premium eftersom man du kan använda hela fyra enheter på samma gång. Med Basic kan du endast titta på en enhet och med Standard kan du titta på två.

Vem passar Netflix?

Om du vill ha ett varierat utbud av filmer och serier samt något som passar för alla i hela familjen, även barnen, så är Netflix ett bra val. Det finns även ett gediget utbud av intressanta dokumentärer så om du gillar att fördjupa dig i sådana är Netflix perfekt. Förutom de egna produktionerna kanske Netflix inte är den streamingtjänst som är bäst på att erbjuda nytt innehåll, men för dig som gärna upplever lite äldre serier eller hittar gamla skatter är tjänsten alldeles utmärkt. Det egna utbudet är också mycket bra, faktum är att Netflix själva har lyckats ta fram en hel hög serier och filmer som blivit riktiga tittarsuccéer.

SF Anytime

Om SF Anytime

SF Anytime är en så kallad video on demand-tjänst. Här kan du hyra filmer och sedan se dem direkt i din valda enhet, till exempel i din datorn. Tjänsten såg dagens ljus redan 2002 då den startades av Bonnier, men från att bara ha erbjudit ett 50-tal filmer tillhandahåller man idag tusentals titlar för alla olika målgrupper.

Här finns filmer och serier för både barn och vuxna. Även om tjänsten är dedikerad till film hittar du här även ett stort utbud av tv-serier. Istället för att som på många andra streamingtjänster betala för ett abonnemang hyr du på SF Anytime en film eller serie i taget.

Kom igång med SF Anytime

För att börja hyra filmer och serier på SF Anytime måste du registrera ett konto på tjänsten. Detta är kostnadsfritt och innebär bara att du uppger dina personuppgifter samt mejladress och vilket land du ska titta från. När du har gjort det är det bara att börja välja i utbudet av underhållning.

Filmerna och serierna skiljer sig lite i hyrpris, ofta beroende på hur nya de är. Att hyra en film kostar runt 39 kronor om det är en ny titel, men det finns även billigare och äldre filmer. Du betalar enkelt och säkert ditt köp med kredit eller betalkort. Det finns också möjlighet att använda sig av värdekod om du kommit över en sådan. Allt innehåll är uppdelat i smarta kategorier så att du enkelt hittar det du är ute efter.

För vem passar SF Anytime?

Tjänsten passar de flesta som gillar att titta på filmer och serier. Om man är ute efter nya titlar är den extra smart att använda eftersom de ofta dyker upp tidigt på den här typen av hyrtjänst. För dig som inte vill binda upp dig på något abonnemang på en streamingtjänst eller för dig som inte streamar så ofta är tjänsten också perfekt.

Här väljer du enkelt ut de titlar du vill se och betalar endast för dem. Man kan kort säga att SF Anytime är som gamla tiders videobutiker där du kunde gå in och kika i hyllorna för att sedan välja ut din favorit, enda skillnaden är att denna videobutik finns i din dator.

Amazon Prime video

Amazon Prime video

Om Amazon Prime video

Amazon Prime video är det stora, amerikanska företaget Amazons egen videotjänst. Streamingtjänsten lanserades i Sverige så sent som 2016. Detta var då något som många hade sett fram emot och väntat på eftersom tjänsten varit ganska omtalad. Amazon Prime video kan ses som en stor utmanare till de streamingtjänster vi numera är vana vid, till exempel Netflix och Viaplay.

En stor konkurrensfaktor man använder sig av är priset. På Netflix kostar till exempel ett basabonnemang 79 kronor i månaden medan Amazon endast tar 30 kronor i månaden till en början. I utbudet hittar du främst orginalserier från Amazon själva, till exempel titlar som The Grand Tour, Transparent och Mozart in the jungle.

Kom igång med Amazon Prime video

För att börja titta på Amazon Prime video behöver du skaffa dig ett Amazonkonto. Det gör du enkelt på hemsidan genom att ange ett användarnamn, ett lösenord och din mejladress. Du skickas sedan direkt tillbaka till startsidan där du erbjuds en gratis veckas film- och serietittande.

Om du inte skulle vara nöjd med tjänsten är det viktigt att du kommer ihåg att avsluta abonnemangen när provperioden gått ut, annars går det automatiskt över i ett betalabonnemang. Amazon Prime video låter dig titta på film och serier på flera olika enheter, till exempel dator, smartphone, surfplatta och smart tv. Det är också möjligt att titta i offlineläge.

För vem passar denna streamingtjänst?

För dig som är sugen på något nytt och vill komma åt Amazons egna utbud är Amazon Prime video ett riktigt bra val. Tjänsten är också något billigare än många av de svenska streamingtjänsterna, något som kan vara bra för dig som inte vill lägga ut så mycket pengar men ändå ha tillgång till en tjänst av denna typ. Det går också bra att använda tjänsten från upp till tre enheter samtidigt vilket gör att den passar familjer extra bra. Möjligheten att titta offline gör också att Amazon Prime video passar dig som vill titta på film trots att du inte har tillgång till wifi, till exempel i sommarstugan eller under den långa bilresan.

Detta är några av alla de streamingtjänster som finns tillgängliga nu på den svenska och internationella marknaden. Dessa tjänster och efterfrågan växer hela tiden, så utbudet kommer bara att växa! Läs mer och skaffa ny streamingtjänst här!

Penny Play

Penny Play ger dig hundratals serier, filmer och dokumentärer, som du kan titta på genom mobilen, smart-tv:n eller Chromecast, i 4K-kvalitet.
Samtidigt är Penny Play en av de billigaste streamingtjänsterna på marknaden. Du provar fritt i en månad och sedan kostar tjänsten bara 69 kronor i månaden.

Skulle du dessutom vilja teckna ett mobilabonnemang eller bredband genom Penny får du Penny Play gratis i ett helt år!