Prenumeration med Iittala premie

Det finska företaget Iittala tillverkar glas, porslin och köksredskap som har blivit omåttligt populärt både i hemlandet, här i Sverige och runt om i hela världen. Företaget är kanske mest kända för sina glas med unik design. Iittalas glas är stilrena, klassiska och passar många gånger både till fest och vardag. För den som är intresserad av glas från Iittala som en premie eller gåva tillsammans med en prenumeration på ett magasin eller en tidning så finns det många val. Iittala-glas som premie kan man få tillsammans med till exempel mat-magasin, inrednings-magasin och affärstidningar. Iittala är en populär premie som många magasin och tidningar erbjuder. 

iittala

Vad innebär en tidningsprenumeration med Iittala premie?

Om man väljer en prenumeration på ett magasin eller en tidning med premie får man ett visst antal nummer av magasinet tillsammans med en premie, eller gåva, från Iittala. När det kommer till Iittala så rör det sig många gånger om vackra vinglas, champagneglas, cocktailglas eller ölglas. Iittala är en av de populäraste premierna tidningarna kan erbjuda, och erbjudandet, med en prenumeration tillsammans med glas från Iittala, är i de flesta fall mycket prisvärt. Iittala-glasen blir ofta nästan gratis när man räknar bort priset för de tidningsnummer man får hem. Det kan alltså vara en riktigt bra affär att börja samla på Iittala-glas genom premier – då får man både vackra glas och spännande underhållning. 

Prenumerationserbjudandet tillsammans med Iittala-premien burkar vara på två till åtta nummer av magasinet eller tidningen. När du fått ditt sista nummer brukar prenumerationen övergå till en tillsvidareprenumeration. Du fortsätter alltså att få hem tidningen eller magasinet tills du själv väljer att säga upp prenumerationen. Tycker du om tidningen är det förstås inga problem, men om du vill börja prenumerera på en annan tidning eller om du av någon annan anledning inte vill få hem fler nummer är det viktigt att du kommer ihåg att säga upp prenumerationen innan den förlängs. 

Vilka tidningar och förlag erbjuder prenumerationer med premie?

Många magasin på den svenska marknaden erbjuder premier och gåvor när man tecknar en prenumeration. Det kan handla om allt från livsstilsmagasin som erbjuder smink och hudvård, träningstidningar som erbjuder redskap eller träningskläder, mat-magasin som erbjuder porslin, och inredningstidningar som erbjuder glas, till exempel från Iittala. 

Glas från Iittala som gåva

De magasin som brukar erbjuda Iittala-glas när man inleder en ny prenumeration är många gånger inredningsmagasin, livsstilsmagasin eller matmagasin. Även affärstidningar erbjuder gåvor från Iittala. Spännvidden är alltså stor, så det är lätt att hitta ett magasin som faller en i smaken om man är ute efter stilrena glas från Iittala samtidigt. 

Populära titlar som återkommande erbjuder premier från Iittala är inredningsmagasin som Sköna Hem, Allt i Hemmet, Elle Decoration och Lantliv. Matmagasin som erbjuder Iittala är bland annat Allt om mat. Premien kan även hittas i Affärsmagasin som Privata Affärer och modemagasin som Damernas värld. Det finns alltså många olika titlar som erbjuder Iittala, något för varje intresse och smak. 

Premier från Iittala

Iittala erbjuder flera olika sorters glas som premier tillsammans med magasin och tidningar. De flesta glas brukar ingå i den vackra och moderna Essence-serien som är en av Iittalas allra populäraste. Essence-serien är känd för sina raka linjer och tidlösa men moderna design. 

En premie från Iittala kan innehålla allt från två till fyra vackra glas. Champagneglas, cocktailglas, vinglas och ölglas är återkommande hos tidningarna. Med en premie kan man påbörja sin samling av vackra glas eller utöka den. Det är även en perfekt present eller julklapp – du får njuta av en prenumeration på en underhållande och intressant tidskrift medan en vän eller familjemedlem får njuta av vackra glas från Iittala, eller varför inte tvärtom?  

Iittala Essence som premie

Iittala Essence är en omåttligt populär premie. Serien känns igen på sin minimalistiska, raka och moderna design som samtidigt känns tidlös. De vackra glasen och karafferna har tagit hela världen med storm och pryder hem både i Sverige och runt om i världen. 

Essence-serien lanserades 2001. Den formgavs av Alfredo Häverli som hade som fokus att skapa en glas-serie med fokus på enkelhet, få glas men med många användningsområden. Serien innehåller sju glas: vinglas, champagneglas, cocktailglas, ölglas och vattenglas, och en karaff. Den minimalistiska serien passar utmärkt både till vardags och till fest och den är lätt att matcha med övrig dukning. Alla glas, från ölglaset till det nätta champagneglaset, har samma storlek på skaften och basen vilket ger en vacker symmetri till hela serien. Glasen är även anpassade efter sina drycker så att de ska ge den perfekta vinupplevelsen. 

Glasen i Essence-serien har fått pris både på iF Awards och Les Découvertes Awards.

Om Iittala

Iittala kommer från den lilla finska byn med samma namn. 1881 startades en liten glasfabrik i byn i södra Finland. Då låg fokus på att tillverka glas-föremål, men på 20-talet utvidgades produktionen till även matserviser. Iittala har nästan från början alltid haft ett fokus på funktionell, enkel och skandinavisk design. Att dekorera sina produkter har aldrig varit något Iittala fokuserat på, istället är deras glas och porslin stilrent, lättanvänt och enkelt – precis som den klassiska skandinaviska designen. 

Under 30- och 40-talet började Iittala synas på riktigt på glas-marknaden. Med designers som Alvar Aalto, Aino Aalto och Kaj Franck fick varumärket Iittala sitt stora genombrott. Aalto och Franck var övertygade om att glas och föremål ska designas med funktionen i fokus – och de ska kunna användas av alla. Denna filosofi syns än i dag i allt Iittala säljer. 

Iittala präglade den finska designhistorien och satte ett nytt fokus på stilren och modern design istället för den traditionella glasformgivning som syntes runt om i världen. 

Idag producerar Iittala allt från glas till porslin och inredningsdetaljer. Genomgående i deras design så vill de att alla produkter, från alla olika serier från Iittala, ska kunna gå att kombineras. Det finns alltså en tydlig Iittala-estetik som genomsyrar allt de producerar och säljer. 

Populära serier från Iittala

Populära serier från Iittala är glasserien Essence med sin enkla, moderna och raka design. Alvar Aalto Collection, glas-föremål med Aaltos klassiska rundade och vågiga design. Aaltos vaser är många gånger det första folk tänker på när man nämner Iittala. Den ikoniska serien kommer i en mängd olika storlekar och färger och passar i de flesta hem. Aalto är det finska ordet för våg vilket kanske kan förklara formgivarens öga för den vackert rundade formen. Mariskooli, färgglada skålar på fot med anor från 60-talet som kan användas både vid servering och dekoration. Mariskooli har blivit populära samlarföremål och de färgglada skålarna lyser upp vilket hem som helst. Tools, stilrena och moderna köksredskap formgivna av Björn Dahlström. Grytor, stekjärn, kastruller och ugnsformar i utpräglad Iittala-design. Kastehelmi, daggdroppe på finska, med sin unika pärlande design. Glas, tallrikar och skålar prydda med små glaspärlor som ger produkterna en lekfullhet som bara hittas hos Iittala. Designad av Oiva Toikka 1964, men lanserad på nytt under 2010-talet för att möta en ny publik. 

Vanliga frågor och svar om prenumeration med Iittala premie

Hur ser Iittalas glas ut?

Glasen, av modellen Essence som är vanligast, är mycket stilrena och passar därför mycket bra in i de flesta hem. De passar alla som vill ha klassiska glas oavsett om det är fest eller lite mer lyxigt till vardags.

Vilka tidningar erbjuder premie med Iittala glas?

Det varierar i olika perioder men exempelvis många matmagasin eller inredningstidningar brukar kunna erbjuda dessa glas som premie.

Måste man prenumerera på alla de nummer som ingår i prenumerationen?

Ja, ofta betalar du hela beloppet på en gång för att få dina glas. När kampanjen är slut kan du ofta själv behöva säga upp prenumerationen så att den inte övergår i en tillsvidareprenumeration.

Vad för olika glas finns i serien Essence från Iittala?

Serien innehåller vinglas, ölglas, vattenglas, champagneglas, cocktailglas och karaff. Du får inte alla dessa delar i en prenumeration men kanske 1-2 glas brukar det ofta vara.

Är glasen Iittala ett svenskt glas?

Nej, glasen är en finsk design och den första glasfabriken startades redan 1881 i byn Iittala i södra Finland.