Prenumerera på bröd

Nybakat bröd på morgonen är något alldeles speciellt! Denna njutning ger en riktigt bra start på dagen oavsett om det är en vanlig vardag eller på helgen. Har man inte turen att några skolungdomar har kommit och erbjudit försäljning av nybakade frallor till lördagsmorgnarna finns det onlinetjänster för att göra en beställning. Vi ska här gå igenom några av de alternativ som finns.

Frukostfralla.se

Frukostfralla

Den bästa tjänsten för lokalt och nybakat bröd är Frukostfralla.se. Det här är en tjänst över hela Sverige som kopplar samman ungdomar som önskar tjäna pengar med kunder som önskar hemleverans från ett lokalt bageri. Ett bra initiativ för att hjälpa både ungdomar, frukostsugna kunder och lokala bagerier. Ett extra plus är att det är positivt för miljön med färre bilresor till bageriet.

Här kan du göra en förfrågan oavsett var du bor i Sverige för att se om det finns några alternativ där du bor. Du fyller enkelt i din adress för att hitta möjliga leveransalternativ i ditt område. Är du ungdom kan du också registrera dig för att bli säljare och även lokala bagerier kan ansöka om att få sälja bröd och nybakade frukostbullar.

Frulla

Frulla

Frulla är en liknande tjänst där du kan få nybakt bröd varje lördagsmorgon i Göteborgsområdet. Leveranserna utförs av ungdomar från lokala idrottslag och klasser. Det finns gott om olika brödsorter och frallor att välja mellan, inklusive fikabröd, juicer och marmelad. Här finns även något de kallar Brööveraskning där man får 4 frallor eller 1 limpa med en slumpartad sort.

Frallexpressen

Frallexpressen

Även hos Frallexpressen kan du få nybakade frallor hem till din dörr. Företaget har varit i gång sedan 2011 och de samarbetar med lokala föreningar och ungdomar som tar hand om leveransen. Minsta beställning är 5 frallor eller 3 baguetter och de levererar till Älmhult, Markaryd, Ljungby, Växjö, Linköping och Kalmar.

Tastypersia

Brödogram

Tastypersia som de egentligen heter erbjuder förutom bröd även andra persiska produkter. De levererar främst till Stockholm och Uppsala med omnejd. De kan också leverera till andra områden som exempelvis Malmö, Umeå, Gävle, Västerås med flera genom att skicka beställningen med PostNord.

Hos Brödogram kan du välja mellan barbari – vitbröd, pitabröd av fullkorn, lavash/tanour och sangak. Här kan du också köpa baklava, shirini, sylt, saffran , kryddor, te och mycket annat.

Mat & Ro Frukostkasse

Mat & Ro frukostkasse

En annan variant är att beställa hem en mer komplett frukostkasse. Hos Mat & Ro kan du som tillägg till någon annan matkasse även beställa frukostkasse. Kassen kan förutom bröd innehålla exempelvis mjölk, fil, yoghurt, gurka, ost, korv, skinka, müsli eller flingor. Bland innehållet finns närproducerade råvaror av högsta kvalitet.

Mat & Ro levererar till flera ställen inom Syd- och Västsverige och du kan välja leverans varje eller varannan vecka. Uppsägningstiden är 10 dagar och du kan när som helst pausa ditt abonnemang.

Vanliga frågor och svar om prenumeration på bröd

Kan man prenumerera på bröd oavsett var man bor i Sverige?

Om man vill ha nybakade bullar hemlevererade till dörren på helgen har man störst chans att hitta någon som levererar genom tjänsten frukostfralla.se. Har man tur finns det ungdomar som har anmält sig som säljare där. Annars är alternativet Mat & Ro Frukostkasse eller att kontakta ett lokalt bageri för att höra om de samarbetar med någon.

Finns det någon bindningstid?

Det beror helt och hållet på vilken tjänst man väljer. Ofta anger man vid beställning hur länge man vill prenumerera.

Kan man beställa något mer än bara bullar och bröd?

Hos en del företag går det att beställa marmelad, sylt, te, kryddor och en del annat. Brödogram som erbjuder persiska produkter har bland annat möjlighet att leverera tillägg.