Prenumerera på bil med ett bilabonnemang

Vill du abonnera på en bil men känner att leasing inte är ett tillräckligt bra alternativ, kan du i stället välja att prenumerera. Bilabonnemang är en ny form av hyrbilsavtal som snabbt blir allt mer populärt på den svenska marknaden. Att prenumerera på en bil är ett smidigt sätt att ha tillgång till en bil, utan att behöva äga den.

Det finns många fördelar med en prenumeration:

  • Priset – Du får tillgång till en bil med ett månadspris. Du slipper på så sätt lägga ut en större summa på en gång eller att ta ett billån.
  • Korta bindningstider – Du kan abonnera så länge du vill.
  • Allt ingår – I de flesta abonnemang ingår däck för alla årstider, service, underhåll och försäkring.

Care by Volvo

Care by Volvo

Volvo har ett mycket flexibelt bilabonnemang och är bland de populäraste abonnemangen i Sverige. Bilarna är av högsta kvalitet som du betalar till fast månadskostnad och där det ingår en helförsäkring samt service. Här får du ett abonnemang där du slipper oväntade kostnader.

Du kan välja bland populära modeller och betalar från 4 390 kr/månad. Prenumerationerna har 3 månaders uppsägningstid eller så kan du välja ett fast abonnemang på 36 månader till en lägre månadsavgift.

Prenumerera på en Volvo och hämta ut hos en valfri volvohandlare. Enkelt och smidigt!

Lynk & Co

Lynk & Co

Lynk & Co erbjuder abonnemang med deras hybridbil Lynk 01. På abonnemangen är det kort bindningstid och du betalar en fast månadskostnad från 6 000 kr per månad. Det ingår service, däckbyte och försäkring. Vill man ha dragkrok kan man få det som tillval.

Ett månadsmedlemskap ger dig full tillgång till en fullt utrustad elektrisk laddhybrid i nyskick. I kostnaden ingår även körning i 125 mil och därutöver betalar man 1,50 kr per extra km.

Du har möjlighet att hämta ut din bil i Stockholm, Göteborg, Kungsbacka, Malmö, Helsingborg eller Lund. De utökar med fler städer och finns inte din stad med kan de nästan leverera bilen var du vill, för en extra kostnad.

iMove

iMove

Vill du prenumerera på en elbil kan vi tipsa om iMove. Här prenumererar du 30 dagar i taget och det går att avsluta abonnemanget när du vill utan bindningstid. Det finns ingen begränsad körsträcka utan du kör så mycket du vill med fria mil. Du får också full försäkring med 4 000 kr i självrisk.

Bland bilarna du kan abonnera på hittar du Volkswagen, Skoda, Renault, MG ZS EV, Kia, Ford, Polestar, Mercedes-Benz, BMW och Tesla. Du kan byta bil om du har behov av det när som helst under prenumerationen.

Har du planerat en längre resa, exempelvis till fjällen, räcker inte alltid elbilen till. Då kan du boka en särskild så kallad ”Fjällenbil” som bokas via deras samarbetspartner MABI till förmånligt pris.

Prenumerationerna är från 5 990 kr/månad och alla kostnader för service och underhåll ingår i priset. Vill du ha hjälp att sälja din gamla bil har iMove ett samarbete med GoCar som sköter allting smidigt.

Schysst

Schysst

Företaget Schysst erbjuder flexibla bilabonnemang med bilar som exempelvis Citroen, Renault, Nissan, Kia, Honda, Fiat och Peugeot. Du hyr per månad så länge du vill, kör så långt du vill och kan enkelt byta bil när behovet förändras.

Prenumerationerna är från 4 990 kr/mån och då ingår helförsäkring, reducerad självrisk, däckbyte, service, underhåll och fordonsskatt. Det finns ingen bindningstid så det går att avsluta abonnemanget när man vill.

Det är smidigt att komma i gång med ett abonnemang hos Schysst. Du anger ditt postnummer och väljer därefter bilmodell och vilken färg. Du identifierar dig med BankID och fyller i dina uppgifter, anger startdatum och väljer mellan hemleverans eller upphämtning. Slutligen fyller du i betalningsuppgifter och godkänner villkoren.

Aimo Share

Aimo Share

Bor du i Stockholm och vill abonnera på en elbil från Volkswagen kan tjänsten Aimo Share vara intressant. Prenumerationen är från 8 740 kr per månad och du kan köra 2 400 fria mil varje månad. Minsta prenumerationstid är på 60 dagar och avtalet måste skriftligt sägas upp med 30 dagars uppsägningstid.

Din prenumerationstjänst hanteras i en app och du kan fritt dela bilen med upp till 5 personer. Vid en prenumeration ingår försäkring, skatt, underhåll och däckbyte. Det ingår också fri parkering och laddning i +55 premium HotSpot parkeringar med bra lägen som du hittar enkelt genom appen.

Skillnaden mellan bilabonnemang och leasing

Ett bilabonnemang och leasing är likt varandra på många sätt men det skiljer ändå några saker. Framför allt är ett abonnemang mer bekymmersfritt är ett leasingavtal.

Bilabonnemang

  • Oftast kort uppsägningstid
  • Lättare att byta bil
  • Service och försäkringar brukar ingå

Leasing

  • Ofta långa leasingavtal på cirka 3 år som inte går att avsluta när man vill
  • Du får ofta själv betala för service och försäkring

Att teckna ett bilabonnemang

Det är enkelt och smidigt att skaffa ett abonnemang för en bil och nästan lika lätt som vilken annan prenumeration som helst. Det brukar gå bra att direkt på företagets hemsida aktivera ett abonnemang. Du väljer en bil, eventuell tilläggsutrustning och skickar in en kopia på körkort och identitetshandling så görs en kreditkontroll.

Är det en standardbil utan en massa tilläggsutrustning kan du därefter hämta ut bilen när kreditkontrollen och abonnemanget har godkänts av företaget.

Mer information om bilabonnemang

Att abonnera på en bil blir allt vanligare och allt fler vill ta en del av marknaden. Nyligen lanserat Schibstedt ägda Blocket Honk.se. För att sätta sig in i vad det innebär att abonnera på en bil rekommenderar vi bilabonnemang.nu som är den mest heltäckande sajten inom området.

Vanliga frågor och svar om bilabonnemang

Är bilabonnemang samma sak som leasing?

Nej, en bilprenumeration är en nyare typ av hyrbilsavtal. Ofta har det kortare bindningstid än vid leasing som ofta kan gå över 3 år. Fler saker ingår vanligtvis också i månadskostnaden vid ett abonnemang som exempelvis helförsäkring.

Vad är skillnaden på en bilprenumeration och att hyra en bil?

Klassisk biluthyrning brukar ofta innebära att man behöver teckna extra försäkringar samt att självrisken ofta är ganska hög. Hyrbilar bruka ofta vara dyrare att hyra än en prenumerationskostnad och passar därför bättre att hyra några få dagar medan ett abonnemang lättare kan sträcka sig över längre tid.

Hur väljer man rätt bilabonnemang?

Utgå från vilket bilmärke och vilken modell du vill köra, alternativt titta efter vilken som är billigast om det är plånboken som styr.