Mobilabonnemang för studenter

4G

Vimla Studentabonnemang 8 GB

Rabatt första månaderna!

Månadsvis

Ingen bindningstid
4G

Hallon Studentabonnemang 6 GB

Rabatt första månaderna!

Månadsvis

Ingen bindningstid
4G

Vimla Studentabonnemang 12 GB

Rabatt första månaderna!

Månadsvis

Ingen bindningstid
4G

Vimla Studentabonnemang 25 GB

Rabatt första månaderna!

Månadsvis

Ingen bindningstid
4G

Hallon Studentabonnemang 10 GB

Rabatt första månaderna!

Månadsvis

Ingen bindningstid
4G

Hallon Studentabonnemang 25 GB

Rabatt första månaderna!

Månadsvis

Ingen bindningstid
4G

Hallon Studentabonnemang 100 GB

Rabatt första månaderna!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Mobilabonnemang med studentrabatt

Som student på universitet eller högskola har man oftast inte så hög inkomst. För många är enda inkomsten studiebidrag och -lån från CSN och detta ska täcka alla nödvändigheter. Därför är det smart att utnyttja studentrabatter när det är möjligt. Många svenska mobiloperatörer har lösningar som riktar sig direkt till studenter, med antingen en viss procentuell rabatt på ett abonnemang eller särskilda abonnemang med förutbestämda surfmängder. Några har istället ungdomsrabatt som vävts ihop med eller studentrabatten.

Fördelar med studentabonnemang

Fördelarna med studentabonnemang är ju att du antingen får samma tjänster för lägre pris, eller får ett särskilt abonnemang med en annan mängd mobilsurf. Både telefonsamtal och meddelanden ingår hos alla operatörernas studentabonnemang. Operatörerna med studentabonnemang kräver att du har ett Mecenatkort eller Studentkort för att kunna bevisa din studentstatus.

Operatörerna med studentrabatt

Tele2

Operatören Tele2 har ett studenterbjudande där du får 20% rabatt på ett urval av deras abonnemang, från 8 GB och uppåt inklusive det med obegränsad surf. Du kan bara ta del av detta erbjudande i max 24 månader vilket är något att vara medveten om när man tecknar det. Tele2 har ett snabbt mobilnät i 4G som förbereds för 5G och täcker 99.9% av landets befolkning. Det täcker därmed studentstäderna väl.

 

Mobilabonnemang for student

Halebop

Halebop riktar sig tydligt till en yngre publik och därför vore det konstigt om de inte hade studentabonnemang. Det finns två stycken att välja mellan, det första med 8 GB och det andra med 30 GB surf. Ju mer surfmängd du väljer desto mindre kostnad blir det per GB data, men studentabonnemangen är bara några kronor billigare per GB jämfört med standardabonnemangen. Just nu har Halebop en kampanj med dubbel surf i 4 månader, plus 50 GB att använda. Din oanvända surf sparas, upp till den mängd du betalar för i ditt abonnemang. Halebop använder Telias mobilnät och har därför bra täckning i hela landet.

Comviq

Comviq har tre varianter för studenter. De har abonnemang med 8 GB, 16 GB och 40 GB surf, och bara det med 40 GB kan enkelt jämföras med deras ordinarie priser, då det är 50 kronor billigare än standardabonnemanget. Prisjämförelsen mellan Comviqs standardabonnemang på 10 GB och studentabonnemanget på 8 GB är bara ett par kronor per GB, båda lite mindre än 20 kronor. Det ger en skillnad på ca 40 kronor mellan abonnemangen, men så innehåller ju studentabonnemanget också mindre surf. Comviq använder både Telias, Tele2:s och Telenors mobilnät och har alltså riktigt bra täckning i hela landet.

Vimla

Vimla har både rabatt för studenter, seniorer och barn under 18. För att ta del av deras rabatt måste du skriva in ditt personnummer i rutan de indikerar och sedan välja abonnemanget. Samtal och meddelanden ingår redan, så enda skillnaden blir priset på surfen. De skriver inte rakt ut på sin hemsida vilken procent eller satt summa som studenter får i rabatt, och det beror troligtvis på mängden surf man väljer.

Vimla använder Telenors snabba, väl utspridda nät som täcker allra största delen av landet, och definitivt studentstäderna.

Telia och Tre

Dessa två operatörer presenterar främst sina ungdomsavtal för personer upp till 28 år, och de ger 50 kronor rabatt på abonnemang med en surfmängd på 6 GB och uppåt för denna kategori. Hos 3 kan du få denna rabatt, oavsett ålder, om du ansluter ditt Studentkort. Telia nämner samma sak men deras enda hänvisning till studentrabatt länkar till Mecenatkortets hemsida och där står ingenting om Telia.

Tre har bra extratjänster såsom fri musikstreaming och bra täckning med höga hastigheter i södra Sverige, och du får fri aktivering när du startar ett ungdoms- eller studentabonnemang. Telia har bra täckning i hela landet och ger dig fri surf på sociala medier.

Hallon

Hallon har två surfmängder (100 GB och 25 GB) som är lika stora i standardabonnemangen och studentabonnemangen men får 50 kronors studentrabatt. De lägre två studentalternativen ger 2 GB mer surf än de lägre standardabonnemang men till samma pris, med 10 istället för 8 GB och 6 istället för 4 GB surf. Hallon använder mobilnätet som 3 har byggt upp och har därför bra täckning i södra halvan av landet.

Fello

Fellos studentabonnemang är enkla och billiga, efter deras generella affärsmodell. Abonnemanget för studenter med 10 GB surf är 50 kronor billigare än standardabonnemanget med 10 GB surf, och detsamma gäller för abonnemangen med 30 GB data. I deras två billigaste abonnemang, med 1 och 4 GB, tillkommer 1 GB surf för studenter men till samma pris och blir alltså 2 respektive 5 GB surf.

Alternativet för 7 GB finns inte för studenter eftersom det med 10 GB ersätter den prisklassen.
Fello använder Telias mobilnät och täcker därför hela landet. De har mycket bra feedback på TrustPilot och verkar väl omtyckta av sina kunder tack vare det enkla systemet och vänliga servicemedarbetarna.

Sammanfattning studentabonnemang

Oftast är det inte jättestor skillnad mellan operatörernas studenterbjudanden. Vissa studenter behöver obegränsad surf och borde då vända sig till 3 eller Tele2 eftersom dessa operatörer är de enda som erbjuder det, men de som bara behöver kanske 10 GB eller mindre har många alternativ att välja mellan. Då kan man se mer till operatörernas övriga tjänster innan man beslutar sig för en.

Vanliga frågor och svar om mobilabonnemang för studenter

Finns det mobilabonnemang med studentrabatter?

Ja, en del operatörer har mobilabonnemang med studentrabatter. Dessa brukar antingen ha lägre pris än de vanliga abonnemangen eller att det ingår mer surf än vanligt.

Är det bindningstid på mobilabonnemang för studenter?

Nej, det brukar väldigt sällan finnas någon bindningstid om du inte köper till en mobil på delbetalning.

Vilket studentabonnemang är billigast?

Det är inte så stora skillnader mellan de billigaste alternativen. Börja med att kontrollera vilken täckning du behöver och hur mycket surf du brukar göra av med varje månad för att sedan jämföra priset.

Finns det studentabonnemang med obegränsad surf?

Ja, bland annat erbjuder Tre och Tele2 detta. Läs mer om dina möjligheter inne på vår sajt!

Vilka operatörer har studentrabatter?

Av de operatörer som erbjuder studentrabatter kan vi bland annat nämna Tele2, Halebop, Comviq, Vimla, Hallon och Fello med flera. Läs mer om dessa operatörer som erbjuder studentrabatter!