Gravidförsäkring

ICA Gravidförsäkring

Gratis grundskydd! Bra innehåll! Gäller från v22!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Tiden från det man vet att man är gravid med all säkerhet, fram till man föder barnet är för de allra flesta en härlig tid. Och det är precis så det ska vara. Vi bor i ett land där det är tryggt att föda barn och kvinnor får från första stund all den hjälp som alla kvinnor i världen borde få. Men trots att vi nu har det så bra så kan nog inte de flesta kvinnor hjälpa att det finns en viss oro.

Gravidförsäkring ger trygghet

Och även om skyddsnätet fungerar som det ska så finns trots allt tankarna där om att eventuella komplikationer kan uppstå. Det erbjuds idag olika gravidförsäkringar och då är den stora frågan om det är något som vi måste ha? Ja den frågan kan bara de väntande föräldrarna svara på. Det finns två typer gravidförsäkringar, de som är gratis och de som man betalar för. Men varför ska man betala för något som man kan få gratis? Och täcker den försäkringen allt? Den gör inte det och det kan som gravid löna sig att se vad de olika försäkringsbolagen erbjuder och vad det kostar.

Gravidförsäkring

Det ofödda barnet

Det som går som en röd tråd genom alla försäkringsbolag är att de erbjuder en försäkring för det ofödda barnet, det varierar från ett försäkringsbolag till ett annat, från vecka 16 till vecka 23. Efter att barnet är fött så gäller försäkringen till barnet är 6 månader. En Graviditetsförsäkring är den enda försäkringen som ett ofött barn har. Skulle en komplikation upptäckas i tidigt stadium så har barnet och föräldern ett bättre skydd. Olika diagnoser som Celebral pares, Vattenskalle, hjärtfel, ryggmärgsbråck, Downs, gomspalt eller ett akut kejsarsnitt är sådant som kan täckas av en försäkring.

Försäkringsbolag som erbjuder graviditetsförsäkring

Folksam

Folksam
Folksam erbjuder gratis eller utökad gravidförsäkring. Det är först och främst barnet som ska försäkras, men det kan vara fint att veta att mamma och pappa också har ett visst skydd. För den som är gravid gäller försäkringen från 10’e vecka, för barnet från vecka 23.

Gjensidige

Gjensidige
Gjensidige har en grundförsäkring som är gratis och en plusförsäkring med ett utökat skydd. Även här gäller försäkringen för barnet från vecka 23. En trygg försäkring som innehåller det mesta.

Swedbank

Swedbank
Även Swedbank erbjuder en bra försäkring för gravida. Från vecka 23 för barnet och vecka 10 för mamma. En av många bra försäkringar med ett bra skydd för mamma och barn.

Länsförsäkringar

Länsförsäkringar
Här gäller försäkringen för barnet från vecka 22. Här som hos de andra väljer du gratis eller plusförsäkring. De erbjuder också rabatt på barnförsäkringen som tecknas efter att barnet fyllt 6 månader.

Trygg Hansa Gravidförsäkring

Trygg hansa
Trygg Hansa sin gravidförsäkring gäller redan från vecka 16 i graviditeten. Även här erbjuds det rabatt på kommande barnförsäkringar. Bra försäkring för alla väntande föräldrar.

Ica Gravidförsäkring

ICA
Ja till och med Ica erbjuder gravidförsäkring. Från vecka 22 fram till barnet är 6 månader. och vill man teckna barnförsäkring efter det så erbjuds även här rabatt första året. Bra för Ica’s kunder då bonuspoäng finns att hämta. Har fått bra betyg från konsumenternas försäkringsbyrå.

Titta runt lite i urvalet

Det är inte alltid lätt att bestämma sig vilken försäkring man ska gå för. Och det gäller ju inte bara gravidförsäkringar. Brygg en kopp kaffe eller häll något gott i glaset och sätt er ner tillsammans och prata om det. Ska ni gå för en plusförsäkring eller vill ni ha grundskyddet som de flesta försäkringsbolag erbjuder. Man vill ju inte måla omvärlden svart och heller inte oroa sig i onödan.

En graviditet går som oftast helt utan komplikationer. Men en kvinna känner ofta sig kropp väl, nästan som om hon har ett sjätte sinne den dagen hon blir gravid. Och även efter att barnet är fött. Instinktivt vet man om något inte är som det ska vara och det är ofta förnuftigt att lyssna på kroppens signaler.

Läkare och barnmorskor har massor med bra tips och råd som det är bra att följa, men de är bara människor de med. Det är också viktigt att lyssna till sin egen röst ibland. En graviditetsförsäkring är en billig försäkring för att sova gott om natten. Lite mindre oro kan göra under, och varför inte unna sig det lilla extra.

Vad kostar det?

Allt från dryga tusenlappen till runt 1500 kronor lite beroende på vilket försäkringsbolag man väljer att gå för. Det är en billig försäkring som kan hjälpa på om olyckan skulle vara framme. Att vänta barn är fantastiskt och alla föräldrar förtjänar att njuta denna tiden innan barnet föds. Ett barn är den största gåvan vi kan få och en gravidförsäkring är något som alla föräldrar borde titta lite närmare på. Skaffa rätt försäkring för dig, din familj och som gravid!

Vanliga frågor och svar om gravidförsäkringar

Behöver man verkligen en graviditetsförsäkring?

Det kan vara olika om man behöver en graviditetsförsäkring eller inte. Det är egentligen inget man kan veta på förhand men med en försäkring kan man känna lite mer ekonomisk trygghet om komplikationer skulle uppstå. Då är det skönt att slippa oroa sig för de ekonomiska delarna.

Från när kan man teckna en graviditetsförsäkring?

Det varierar mellan olika försäkringsbolag men ofta är det från och med vecka 16 – 23 som gäller.

Vad kan täckas med en gravidförsäkring?

Även det varierar mellan olika försäkringsbolag. Några vanliga diagnoser som kan täckas är celebral pares, gomspalt, hjärtfel, vattenskalle, ryggmärgsbråck och Downs syndrom.

Vilken försäkring för gravida är bäst?

Vilken som är bäst är mycket individuellt för vad man vill att försäkringen ska täcka framför allt. Det gäller att jämföra för att se vilka försäkringsbolag som erbjuder just det du önskar och till ett bra pris. Vi går igenom några av de bästa alternativen inne på vår sajt.

Vilka gravidförsäkringar är bra?

Det finns många bra gravidförsäkringar som exempelvis ICA gravidförsäkring och flera andra som vi går igenom på vår sida med graviditetsförsäkringar.