E-post – Välj rätt e-posttjänst!

One.com E-posttjänst

Bra priser! Professionell E-post med Virusskydd!

Månadsvis

Ingen bindningstid
från 19 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Finns det en marknad för de e-post tjänster som erbjuds. Vi pratar inte om de vanligaste som Gmail eller Hotmail, eller kanske Outlook express som de allra flesta använder sig utav. Många vet kanske inte att det finns massor av bra e-post tjänster som kan vara bättre än det gratisalternativ som man får. Varför ska man då eventuellt byta?

Det kan finnas många anledningar och speciellt företag och organisationer använder sig av andra alternativ. Har man som privatperson en fördel av att använda sig av andra e-postleverantörer? Det är upp till var och en att bedöma, det kan ju vara att man vill ha ett bättre spamfilter eller så vill man kunna ha en unik adress. Eller kanske utökade möjligheter till autosvar och andra smarta ting som kan underlätta i vardagen. Så vad finns det då att välja på, ja listan är lång och vi måste begränsa oss här. Men vi tar upp ett par som förtjänar lite uppmärksamhet.

Epost - vad ska man välja?

 

Odibo – e-posttjänst med eget namn

Odibo

Detta företaget har också varit med ett bra tag och sedan 1997 har de erbjudit sina tjänster till de som vill ha en stabil och bra närvaro på nätet. Odibo erbjuder e-post med eget domännamn utan att behöva fixa med hemsida hos dem. Visst kan de hjälpa till med det också men som kund här så kan man fritt välja om man vill ha delar av deras service eller hela kittet. Många vill ha en unik e-postadress istället för standard adressen man får med sitt bredband.

Att sätta sin egen prägel på en e-post är inte bara för företagen. Kanske Sven som älskar älgjakt eller bilar vill ha en e-post som ser ut så här, sven@älskarbilar.com eller sven@älgjakt.se. Självklart är det viktigt att just det du vill ha är ledigt. Det får du hjälp att kolla med firman. Med månadskostnad från 8 kr upp till 199 kr, beror på vad du behöver, så kan alla ha råd att få en personlig och rolig e-postadress.

GleSYS

GleSYS

Det som började med en server i USA i 1999 har idag flyttats till Sverige och vackra Falkenberg. De har senare expanderat och öppnat ett kontor i Stockholm och ett i Malmö. Det ser ut att går bra för GleSYS och som de säger själv, hårt slit, uthållighet och en gnutta tur har gett dom en ett företag som expanderar stadigt. Detta är en e-post plattform för de som kräver lite mer.

För 50 kronor i månaden så har man 10 GB utrymme och upp till 50 e-post konton. Behöver man att utöka detta så har de en smidig lösning på det, man utökar med 1 krona för varje GB eller e-post konto man behöver, smart tänk där. GleSYS är ett proffsigt företag som erbjuder det mesta inom data och har man ett företag som behöver en stabil leverantör av lösningar, ja då är detta en möjlighet. Ett stort plus för att de jobbar för en hållbar framtid. Bra miljötänk rakt igenom som miljömärkt el och effektiv värmeåtervinning för att nämna några.

Närvaro på nätet

Det går nästan inte att komma undan en närvaro av någon form på nätet idag. Mycket av dialogen kan fixas med chatt eller via sociala medier. Men när det kommer till mer seriös dialog och att skicka brev och filer så är e-post det bästa alternativet. Oavsett vad man väljer för leverantör så se till att din e-post är skyddad från virus och inte minst spam som kan vara så irriterande.

Ovanstående är ett litet axplock av vad som finns att välja mellan. Eller kanske är du nöjd med det du har. Så länge e-posten funkar så är ju allt frid och fröjd. Se dock till att du har en bra och tillförlitlig E-post som verkligen fungerar och ger dig alla de fördelar som rätt e-posttjänst gör!

 

Vanliga frågor och svar om e-posttjänster

Vad finns det för fördelar med att välja en e-posttjänst som kostar i stället för en gratis?

De e-posttjänster som kostar har ofta bättre virusfilter, spamfilter och bättre möjligheter för autosvar och andra praktiska och smarta inställningar.

Finns det några svenska e-posttjänster?

Ja, bland annat kan vi nämna FS Data som har svenska servrar. Företaget har en gratis e-posttjänst som kan utökas till en betaltjänst om man har större behov.

Hur får man en egen personlig och unik e-postadress?

Flera av de e-posttjänster som finns som kostar kan erbjuda en personlig e-postadress. Bland annat erbjuder företaget Odibo detta utan att du behöver ha en hemsida hos dem.

Var kan man skaffa många e-postkonton?

Vi kan bland annat nämna GleSYS där du kan få upp till 50 e-post konton och 10 GB utrymme för bara 50 kr/mån. Vill du ha ännu fler kostar det bara 1 kr per månad för varje extra e-post konto eller extra GB.

Vilken e-posttjänst är bäst?

Det finns många bra e-posttjänster och vilken som är bäst just för dig beror på vilka behov du har. Vi har samlat information om några av de bästa inne på vår sajt.