Djurförsäkringar – Välj rätt djurförsäkring

ICA Hundförsäkring

Prisvärd försäkring! Kostnadsfria digitala veterinärbesök!

Månadsvis

Ingen bindningstid

ICA Kattförsäkring

Bra pris! Kostnadsfria digitala veterinärbesök!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Compricer Hundförsäkring

Jämför hundförsäkringar! Välj bästa alternativet!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Svedea Hundförsäkring

Bra innehåll! Snabb service! Bra rabatter!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Svedea Kattförsäkring

Bra innehåll! Rabatt på premien! Snabb service!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Detta med djurförsäkringar är stor business för försäkringsbolagen. I 2015 så betalade svenskarna 3,3 miljarder till försäkringsbolagen för djurförsäkringar och den siffran lär har stigit då det kostar mer att gå till veterinären idag. Just detta med veterinärkostnader är en bidragande orsak till att det blir allt dyrare att försäkra sin katt eller hund. Är det rimligt att många kanske inte ens har råd att försäkra sitt djur? Ska det vara en fråga om försäkringen som avgör om man ska skaffa ett djur?

Stor fördel med djurförsäkring

Oavsett om det kostar eller inte så är det en stor fördel att ha en försäkring på sitt djur. Skulle det komma en dag då hjälpen behövs, ja då är det inte roligt om man inte har en försäkring. Kanske man ska börja med att kolla om man har råd att skaffa en katt eller hund genom att undersöka vad det kostar med en försäkring. Det går inte att understryka tillräckligt många gånger hur viktigt det är. Inte råd, kanske ska man då vänta med att skaffa ett husdjur? Det kanske hård kost att smälta, men djuren är levande väsen och det är en av de försäkringar som borde prioriteras.

Djurförsäkringar

Agria

Agria

Vi börjar med Agria som är det försäkringsbolag som är störst inom djurförsäkringar. De ha specialiserat sig i fältet och de erbjuder försäkringar till kunder i hela Skandinavien samt Storbritannien. De ägs av Länsförsäkringar och har högsäte i Stockholm. Det som gör att de sticker ut är att de är väldigt kunniga inte bara när det gäller försäkringar. De har hög kunskap om de olika raserna och kan snabbt svara på frågor om vilken försäkring som passar bäst till en speciell ras.

Det ska kännas bra att teckna en försäkring och det gör det med Agria. Super proffsig personal och kundservice, bara en sådan sak som att de nämner djurets namn i ett samtal när de ringer upp betyder mycket för många. Vi här i Sverige har djur som en medlem i familjen och kan inte tänka på Pricken eller Sotis som något annat. Och detta vet Agria, ett plus för deras trevliga sätt. Om de är billigast går att undersöka själv genom att ringa runt lite. Men Agria rekommenderas med hela hjärtat när djuret står i fokus.

Moderna

Moderna försäkringar

Moderna är numera en del av Trygg-Hansa och deras försäkringar går nu under varumärket Trygg-hansa.

 

Svedea

Svedea

Om det är misse vi ska försäkra så är Svedea vi tittar lite närmare på. Deras erbjudande är svårslaget och i skrivande stund kommer årskostnaden ner i 793 kronor om man väljer det högsta självrisken på 4500 kronor. Men även om vi väljer den lägsta självrisken på 1500 kronor så är den billigare än hos många andra, 1573 kronor.

Då är misse försäkrad för hela 60 000 kronor. Detta är inte illa och när det gäller de andra försäkringarna så ligger de hack i häl när det gäller att erbjuda bara det bästa. Ett plus för att de gör skillnad på vanliga hundar och jakthundar och har man flera hundar får man 20% avslag om man tecknar en försäkring på bägge med dem. De har också en valprabatt på 30% om man tecknar en försäkring innan hunden blir 4 månader. Tumme upp där.

Vad ska man välja?

Det är mycket som kan påverka priset,

  • Vad har du för djur
  • Vilken ras är det
  • Hur gammal är ditt djur
  • Är det ett vanligt husdjur eller kanske en blind eller jakthund

Det finns många bra försäkringsbolag i Sverige. Ta lite tid på dig, undersök och fråga. Kanske går det till och med att förhandla sig fram till ett bra erbjudande. Vi kan nämna så här på slutet ett par bolag till som är värt att ta med och det är Folksam och If, de får riktigt bra betyg och kanske om man redan har en försäkring med dem så går det att få rabatt. Skadar aldrig att höra efter.

Att försäkra sitt djur är en nödvändighet idag skulle jag säga. Jag har själv fått utnyttja försäkringar både vad gäller hund och katt. Vi har fått stor hjälp med allt runt problem med djuren, som kan uppstå. Stå inte oförsäkrad. Försäkra ditt djur så att det inte kostar skjortan den dag du behöver utnyttja din försäkring.

Vanliga frågor och svar om djurförsäkringar

Behöver man verkligen en djurförsäkring?

Det kan vara bra med en djurförsäkring som täcker veterinärkostnader om ditt husdjur skulle råka ut för en olycka eller sjukdom. Har du råd med en försäkring kan det kännas skönt att ha fixat detta i stället för att sedan inte ha råd med eventuella och höga veterinärkostnader den dagen det behövs.

Vilken djurförsäkring är bäst?

Vi har sammanställt de bästa försäkringarna inne på vår sajt. Vilken som är bäst för just dig och ditt djur beror lite på vilken typ av djur du har, vilken ras, hur gammalt det är och om djuret har några problem idag.

Vilket företag är störst på djurförsäkringar?

Agria är det försäkringsbolag som anses störst inom just djurförsäkringar eftersom de har nischat sig inom området.

Finns det några extra förmåner när man tecknar djurförsäkring?

Ja, det kan variera mellan olika försäkringsbolag.

Vilka försäkringsbolag har bra rabatter för djurförsäkringar?

Många har bra rabatter men vi kan bland annat nämna Svedea som har billigare försäkringar om du tecknar en högre självrisk. De har också en valprabatt på 30% om försäkringen tecknas innan hunden är 4 månader.