Barnpassning

Detta med barnpassning och när det är bra eller inte är ett ganska så brett ämne och det finns så många tankar runt detta tema Det märks speciellt i en värld som snurrar allt fortare att behovet ökar hos föräldrar som ibland har svårt att få tiden att räcka till. Inte alla har ett nätverk av mostrar och mormödrar eller vänner som kan ställa upp när det kniper. Det kan vara ett möte, ett läkarbesök eller övertid på jobbet.

Rätt barnpassning – Enklare vardag

Måste man då tacka nej? Vissa har bra jobb där man kan ta med sig sina barn i en timme eller två, det kan vara ett kontorsjobb där barnen kan vara med på kontoret, men funkar mindre om man jobbar som till exempel polis eller sjuksköterska. Många löser knipan med frilansjobb och bestämmer själva sin arbetstid, andra löser det med kollektiv barnpassning.

Barnpassning med en nanny

Det blir en stor förändring i livet när man får barn och att fortsätta som förut kan man nog lägga på hyllan direkt. De är  trevligt att gå på en fest någon gång och inte tacka nej varje gång. Svaret kan då vara barnpassning. Men var ska man leta om man inte har någon som kan ställa upp? Det finns massor av bra tjänster man kan abonnera på och de flesta hittar man på nätet.

myNanny

myNanny

Den första tjänsten som vi tittar på är superproffsiga myNanny. Med rut avdraget blir detta ett väldigt rimligt alternativ prismässigt när det kommer till barnpassning. Att hyra en barnvakt genom myNanny är möjligt i stora delar av Sverige. Via hemsidan söker man enkelt på sin egen ort om det finns möjligheter när du behöver det.

De säger själva att deras syfte är att underlätta för barnfamiljen i vardagen. Deras barnvakter är noga utvalda och får genomgå både en evaluering, bakgrundskontroll och utbildning. De matchar också barnvakterna utifrån det behov som olika familjer kan ha. Är man fortfarande lite osäker går det att få ett gratis prova-på-möte.

nannynu

nannynu

Detta företaget grundades i 2007 och är ett av Sveriges största barnpassningsföretag. Från att vara stor i de större städerna har de nu expanderat till hela landet och har över 3000 anställda barnvakter i företaget. Ni bestämmer om det bara är för en dag eller om det ska bli ett fast upplägg. Även här kan du få rutavdrag om du använder dig av nannynu sina tjänster och som alltid så ta en telefon till skattemyndigheterna för att dubbelkolla vad som gäller. Som kund hos nannynu kan man också få rabatter på Tidynu som är ett systerbolag till nannyny.

nannyPoppins

nannyPoppins

Detta tredje alternativet är ett bra alternativ precis som de andra. När det kommer till att välja så handlar det nog ofta om tillgänglighet och finns det en barnvakt tillgänglig genom nannyPoppins så varför inte testa. Även här erbjuds bra priser och rutavdrag och det är enkelt att kontakta dem via nätet eller telefon. Även om inte din ort står med på listan över tillgängliga städer så ta kontakt ändå, de fixar en barnvakt åt dig oavsett var du bor. Inom rimliga gränser förstås. Och självklart så håller de samma standard som de andra.

Nannyakuten

Nannyakuten

Detta är det äldsta av alla barnvakts företagen. De har rötter så långt tillbaka som 1997 och har erbjudit barnvakter via Nannyakuten sedan 2009. Deras ledord är ‘Alltid nära dig’. och deras vision är …

  • FOKUS – Vår strävan efter den perfekta matchen
  • BARNET – Era barn ska känna trygghet med er barnvakt
  • NÄRA – Vi ska alltid finnas nära tillhands

Det är alltid tryggt att välja ett alternativ som funnits med ett tag. De vet vad de gör och har massor av erfarenhet. Deras priser är något högre än de andra tjänsterna, men det kompletteras av ett imponerande upplägg som Nannyakuten, NannyVAB och Nannyhotell. Mer att läsa om detta på deras sajt.

Heykiddo

Heykiddo

HeyKiddo erbjuder föräldrar en utbildad nanny för att ta hand om deras barn. Tjänsten är utformad för att ge föräldrar en bekväm, pålitlig och säker lösning för barnpassning, samtidigt som barnen får en meningsfull och rolig upplevelse.

HeyKiddos nannies är noga utvalda och har genomgått en grundlig bakgrundskontroll och utbildning. De är erfarna och engagerade i att skapa en trygg och rolig miljö för barnen. Nannies är tillgängliga för att ta hand om barnen vid behov, från korta pass på några timmar till mer långvarig barnpassning.

Du kan även få hjälp av en barnvakt för hämtning på förskolan eller skolan. Det kan vara skönt för barnet att komma hem lite tidigare om barnet ofta blir sist kvar vid hämtning.

Dorunner

Dorunner

Med tjänsten Dorunner ka du inte bara hitta hantverkare utan även andra tjänster som exempelvis barnpassning.

Här får du hjälp att hitta professionella barnvakter som passar perfekt för dina behov. Beskriv vad du behöver hjälp med och ange när du behöver en barnvakt så får du offerter av tillgängliga barnvakter. Du kan få upp till 5 offerter.

Du kan känna dig trygg och säker när du väljer barnpassning till dina små. Samtliga företag och personer är kontrollerade och du kan läsa omdömen, kolla referenser och sedan välja i lugn och ro.

Vad ska man välja?

Ja det är kanske inte så lätt. I takt med att behovet av tjänster som detta ökar så tillkommer det nya företag som erbjuder barnpassning av olika slag. Ovannämnda är bara ett axplock av det som finns, men vi har valt att plocka ut dessa då de har goda vitsord från både kunder och företag. Sedan må det självklart vara upp till var och en.

Skönt att det finns när det kniper och kanske något som fler skulle unna sig då och då. Fritid för föräldrar är viktigare än någonsin, alla förtjänar egentid, speciellt föräldrar. Tacka ja till den där festen eller köp en biljett till en konsert med favorit artisten. Att ha något att se fram till gör ibland vardagen lite lättare, Och så lever man också länge på en trevlig upplevelse, man får mer energi.

Innan ni bokar, gå in och kolla på de förslag vi har och kanske hittar ni det ni söker. Lycka till med din barnpassning!

Vanliga frågor och svar om tjänster för barnpassning

Kan man abonnera på tjänster för barnpassning?

Ja, det finns flera tjänster för att abonnera och vi har samlat de bästa tjänsterna för barnpassning på vår sajt.

Vilken tjänst för barnpassning är bäst?

Det är alltid bra att jämföra olika tjänster så att du hittar den tjänst som passar dina behov bäst. Läs mer om några av de populäraste tjänsterna här.

Kan man använda RUT-avdrag när man anlitar barnpassning?

Ja, det går bra att använda RUT-avdrag hos de företag som erbjuder barnpassning. Extra bra och billigt för den som behöver abonnera regelbundet.

Var kan man hyra barnvakt?

Det finns flera bra tjänster där du kan hyra barnvakt som myNanny, nannynu, nannyPoppins och Nannyakuten. Läs mer om dessa tjänster inne på vår sajt.

Kan man känna sig trygg i att anlita en barnvakt via de tjänster som finns online?

De företag som erbjuder barnpassning säkerställer att det är bra barnvakter. Det görs både evaluering och bakgrundskontroller samt att de anställda får genomgå utbildning. Hur upplägget ser ut kan variera mellan de olika företagen.