Barnförsäkringar

ICA Barnförsäkring

Köp före 1 årsdagen och få 50%! Bra villkor!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Compricer Barnförsäkring

Jämför flera försäkringsbolag! Hitta bästa lösningen!

Månadsvis

Ingen bindningstid

De allra flesta försäkringsbolag i Sverige erbjuder barnförsäkringar till barnet. Alla barn borde ha en grundläggande försäkring för att ha en trygg uppväxt. Om en olycklig situation som en sjukdom eller en olycka plötsligt skulle drabba en familj, är en bra barnförsäkring något som kan underlätta i en jobbig situation.

Det är nog många som någon gång önskat att man hade en kristallkula där framtiden kunde läsas. Och fanns det då också något man kunde göra för att förändra en kommande olycka så hade det varit fantastiskt. Men vi lever inte som i filmens värld och för att försäkra sig mot olyckliga situationer i livet så är försäkringar av olika slag en bra sak att ha.

Barnförsäkringar, ett skydd för barnet

Vad är det som gäller vid en försäkring?

Det är många föräldrar som tycker det är lite luddigt och det är inte alltid helt klart vad en barnförsäkring innebär. Men det behöver inte vara så. De allra flesta försäkringsbolag förklarar mer än gärna för dig vad som gäller. Det är bra att ordna med en barnförsäkring så fort gravidförsäkringen går ut när barnet är 6 månader.

Bra erbjudande

Många föräldrar får gunstiga erbjudanden från det försäkringsbolag som man redan har en gravidförsäkring med. Vad ska då en barnförsäkring innehålla? Enligt konsumenternas försäkringsbyrå så bör en barnförsäkring innehålla invaliditetsersättning, vårdkostnads- och sjukersättning. Sedan så är det stor skillnad i vad det innebär i de olika försäkringsbolag som erbjuder just detta.

Vad ska man välja?

Barnförsäkring från Ica

ICA

Det finns runt 20 försäkringsbolag som erbjuder barnförsäkring den försäkring som har flest poäng av konsumenterna är faktiskt ICA sin barnförsäkring. Vad innehåller då den och vad kostar den?

Här så får alla som tecknar en försäkring innan barnet fyllt ett år 50% avslag i priset på det första året. Här så gör man hälsodeklarationen enkelt på nätet: Försäkringen innehåller …

 • Ekonomiskt skydd vid sjukdom
 • Olycksfallsförsäkring
 • Ersättning vid vård på sjukhus och hemma
 • Terapi
 • Ekonomisk trygghet vid funktionsnedsättning
 • Engångsersättning vid olycksfallsskada
 • Ersättning vid sänkt arbetsförmåga pga olycka eller sjukdom

Vilken försäkrings man sedan väljer att lägga sig på må sedan vara upp till var och en,

Andra bra försäkringar

Det kan vara värt att titta närmare på fler försäkringar än ovanstående eftersom det också handlar om vad en försäkring kostar och vad som passar bäst för en familj. Vad är det som är viktigast för just dig. En försäkring gäller ett år i taget och det finns inget som säger att man inte kan byta efter ett år om man vill det. Andra riktigt bra försäkringar som har fått bra betyg är …

 • Gjensidige
 • Dina
 • Folksam
 • If
 • Länsförsäkringar
 • Trygg hansa
 • Tre kronor

Gjensidige
Dina Försäkringar
Folksam
if
Länsförsäkringar
Trygg hansa
Tre kronor

Ska du skippa försäkringen?

Visst finns det försäkringar som kanske inte fyller den funktion som du är ute efter. Eller så gör den det men det går att komplettera hemförsäkringen med till exempel en drulleförsäkring  för en billigare peng för att få samma skydd. Det kan vara till exempel mobiler eller andra ting. Det finns en hel drös onödiga försäkringar och kolla noga innan du tar en försäkring. Många försäkringar ingår i en hemförsäkring och det lönar sig att kolla innan man köper grisen i säcken så att säga.

Gäller då detta barnförsäkringen, ingår den någon annanstans? Nej den gör inte det och det är en av de försäkringar som en familj borde ha. Tillsammans med hemförsäkring, djurförsäkring och trafikförsäkring för att nämna några.

Kan alla få en barnförsäkring

En liten grupp barn kan inte få en barnförsäkring. Ca 3% av barnen som föds nekas och orsaken till det kan vara hjärtfel eller för tidig födsel. Det har med försäkringsbolagens riskbedömning att göra och det kan väl ses som snävt i många sina ögon. En av de försäkringsbolag som ändrade på detta är Folksam. De tog bort den ökade riskbedömningen och införde en ny barnförsäkring med kvalificeringstid.

Det var det fler försäkringsbolag som efter det beslutet var snabba att ändra sin policy. Bland annat de olika bankernas försäkringar var tidigt ute med att ta efter. Det rekommenderas att undersöka med varje försäkringsbolag om vad som gäller för ditt barn.

De förtjänar bara det bästa. Ta god tid på er och kom ihåg att vara tidigt ute innan olyckan är framme. Nu vet du mer om vad du skall välja och hur du skall tänka runt en barnförsäkring. Passa på att skaffa rätt försäkring till dig och ditt barn för bästa säkerhet!

Vanliga frågor och svar om barnförsäkringar

Behöver man verkligen en barnförsäkring?

Det är svårt att säga vad som gäller i ditt fall men olyckor och olika slags sjukdomar kan plötsligt drabba en familj. Bara situationen i sig kan vara jobbig och en försäkring kan täcka många situationer och hjälpa ganska långt vid ekonomiska behov. Det kan vara ganska skönt att slippa tänka på pengar när det finns andra tankar som upptar ens liv vid svårigheter.

Vad innehåller en barnförsäkring?

Det kan skilja ganska mycket mellan olika försäkringsbolag om vad som ingår. Några vanliga delar som kan vara bra att ha i sin försäkring är vårdkostnads- och sjukersättning samt invaliditetsersättning.

Kan alla barn få beviljat en barnförsäkring?

Tyvärr är det en liten procent som inte kan bli beviljade en barnförsäkring. Det kan exempelvis gälla medfödda hjärtfel eller någon annan riskbedömning som görs av försäkringsbolaget. Att man blir nekad av ett bolag innebär dock inte att alla nekar så det kan vara värt att fråga runt.

Kan jag teckna en barnförsäkring längre fram?

Det går bra så länge barnet kvalar in åldersmässigt till en barnförsäkring. Det är dock lätt hänt att man drar på det för länge och både olyckor och sjukdomar kan uppstå när som helst. Så det kan vara en bra trygghet att teckna en försäkring så tidigt man kan.

Vilken barnförsäkring är bäst?

Det är mycket individuellt men den försäkring som bäst kompletterar dina övriga försäkringar är ofta ett bra val. Vi kan rekommendera att titta närmare på barnförsäkringen från ICA.